Argentinië heeft zich in de nacht van dinsdag 13 op woensdag 14 november 2018 voor de 3de keer ooit voor een WK-eindronde in het vrouwenvoetbal geplaatst. Het succes na de dubbele ontmoeting tegen Panama zorgde ervoor dat Argentinië voor het eerst sinds 2007 opnieuw op een WK-eindronde staat.

Na de ruime overwinning in de heenwedstrijd was de kwalificatie voor het WK 2019 in Frankrijk voor Argentinië eigenlijk niet meer dan een formaliteit. In het Estadio Julio Humberto Grondona van Avellaneda had Argentinië voor 11.500 toeschouwers al met 4-0 gewonnen tegen Panama dankzij doelpunten van Mariana Larroquette (1-0, 21ste minuut), Elina Stabile (2-0, 27ste minuut) en goals in de toegevoegde tijd van Yamila Rodriguez (3-0, 90ste + 5′ minuut) en van opnieuw Elina Stabile op strafschop (4-0, 90ste + 8′ minuut). In die slotfase op Argentijnse bodem verloor Panama ook twee speelsters voor de terugwedstrijd met een rode kaart Lineth Cedeno (uitgesloten in de 90ste + 2′ minuut) en Katherine Castillo (rood in de 90ste + 7′ minuut).

Bekijk de goals uit de heenwedstrijd met dank aan TyC Sports:

Panama klom in het Estadio Rommel Fernández van Panama City bij de terugwedstrijd voor 7.000 toeschouwers om 20 uur lokale tijd (2 uur ‘s nachts bij ons) dankzij een doelpunt kort voor de rust van aanvoerster Natalia Mills op voorsprong (1-0, 37ste minuut). Dat gaf de thuisploeg nog een sprankeltje hoop op een mirakel maar even over het uur maakte Florencia Bonsegundo met een voorzetschot vanop links een einde aan alle WK-dromen van Panama (1-1, 65ste minuut). Argentinië eindigde het duel nog met tien na de rode kaart voor Yamila Rodriguez (82ste minuut) maar de WK-kwalificatie kwam niet meer in het gedrang.

Bekijk beide goals uit de terugwedstrijd via Fútbol Pasión:

Bekijk het Argentijnse doelpunt en de Argentijnse vreugde na de kwalificatie dankzij TyC Sports:

Koningin Máxima en Koning Willem-Alexander mogen zich volgende zomer misschien wel opmaken voor een Nederland – Argentinië op het WK Vrouwenvoetbal in Frankrijk. De loting op vrijdag 8 december 2018 in Parijs zal daarover in elk geval uitsluitsel geven.

Lees over de Nederlandse kwalificatie tegen Zwitserland via:

PS: 20 van de 24 deelnemers aan het WK 2019 in Frankrijk zijn bekend. Er zijn nog drie tickets te veroveren in Afrika en eentje in Oceanië!

***Deze 20 landen (19 via de kwalificatie + gastland Frankrijk) zijn al zeker van deelname aan het WK 2019 in Frankrijk:
Azië: China, Thailand, Australië, Japan en Zuid-Korea;
Zuid-Amerika: Brazilië, Chili en Argentnië;
Europa: Spanje, Italië, Engeland, Noorwegen, Duitsland, Schotland, Zweden en Nederland;
Concacaf: Canada, Verenigde Staten en Jamaica;
Gastland en organisator: Frankrijk;
Loting WK 2019: Zaterdag 8 december 2018 (Parijs);
Openingsmatch WK 2019: Vrijdag 7 juni 2019 (Parc des Princes, Parijs, 21u met Frankrijk);