Op zaterdag 17 november 2018 stonden drie inhaalwedstrijden in de eerste klasse van het Belgische vrouwenvoetbal op het programma. Het waren duels die eerder in september 2018 werden uitgesteld.

Kay Cuvelier zet de voet op de bal en behoudt het overzicht voor SV Zulte Waregem op bezoek bij het beloftenteam van KRC Genk Ladies! Foto – (c) KRC Genk Ladies/Dave Rietbergen

De beloften van KRC Genk kregen na Club Brugge (3-2) en FWS Woluwe (2-4) nu het bezoek van het nog ongeslagen SV Zulte Waregem. Het was een spannende wedstrijd waarin het enige doelpunt op het half uur viel toen Lisa Lefere een voorzet van Manon de Bart binnenschoof (0-1). De thuisploeg kreeg nog tal van kansen om gelijk te maken maar het lukte telkens net niet! SV Zulte Waregem wordt nu alleen tweede met 20 punten uit 8 wedstrijden op 2 punten van leider FWS Woluwe. Club Brugge is derde met 19 punten uit 9 duels, Massenhoven vierde met 16 punten uit 9 wedstrijden en het beloftenteam van KRC Genk Ladies 5de met 14 punten. Ook SC Eendracht Aalst heeft 14 punten!

Manon de Bart zorgde voor de assist bij het doelpunt van SV Zulte Waregem! Foto – (c) KRC Genk Ladies/Dave Rietbergen

Het beloftenteam van Standard had geen last van het bezoek van hooligans thuis tegen Svelta Melsele. Ze maakten het verschil in de laatste 20 minuten van de wedstrijd dankzij goals van Welma Fon (1-0), Magali Dinon op strafschop (2-0) en Merel Smets (3-0). het beloftenteam van Standard klimt zo naar de 12de plaats met 6 punten uit 9 wedstrijden. Ook Tongeren DV heeft 6 punten uit 9 duels maar een minder doelpuntensaldo. Svelta Melsele is 9de met 11 punten!

Het debuut van trainer Dominic Janssens zorgde niet meteen voor een ommekeer voor Famkes Westhoek Diksmuide-Merkem. Thuis tegen het beloftenteam van KAA Gent Ladies stond het bij de rust al 0-2 na een dubbel waaronder een vrije trap van Ella Vierendeels. Doelvrouw Jozefien Heyte werd tussen beide goals in uit het veld gestuurd (32ste minuut) waarna Ulrike Declerck naar de kant moest ten voordele van reservekeeper Nestorien Perneel. In de tweede helft dreven Pauline Windels (0-3) en Kaily Dhondt (0-4) de score op. Sofie Huyghebaert kon in het slot de eer van de thuisploeg redden (1-4). FW Diksmuide-Merkem is nu 14de en alleen laatste met 3 punten uit 9 wedstrijden. Het beloftenteam van KAA Gent Ladies heeft nu evenveel punten als Union Saint-Ghislain Tertre Hautrage!

***Dit waren alle doelpuntenmakers in de Inhaalwedstrijden in 1ste klasse:

KRC Genk Ladies B – SV Zulte Waregem 0-1 (rust: 0-1);
Doelpunt: 30′ Lisa Lefere 0-1.

FW Diksmuide-Merkem – KAA Gent Ladies B 1-4 (rust: 0-2);
Doelpunten: 29′ Ella Vierendeels 0-1, 35′ Ella Vierendeels 0-2, 50′ Pauline Windels 0-3, 82′ Kaily Dhondt 0-4, 84′ Sofie Huyghebaert 1-4.
Rode kaart: 32′ Jozefien Heyte (FW Diksmuide-Merkem).

Standard B – Svelta Melsele 3-0 (rust: 0-0);
Doelpunten: 71′ Welma Fon 1-0, 82′ Magali Dinon 2-0 op strafschop, 86′ Merel Smets 3-0.