Share

De Belgian Red Flames U19 die onder leiding staan van Xavier Donnay zijn in de Eliteronde op weg naar het EK 2019 in Schotland een gastteam. Dat is zopas bekend geworden na de loting in het Zwitserse Nyon waar de samenstelling van de groepen in de Eliteronde tot stand kwam.

België mag het in die Eliteronde groep 2 thuis opnemen tegen Finland, Zwitserland en Polen. Er zijn nog 28 landen die in 7 groepen gaan strijden voor een ticket voor de eindronde waaronder titelverdediger Spanje. De wedstrijden zullen worden gespeeld in de periode van 3 tot 9 april 2019 in een nog aan te duiden locatie in België. Zeven landen (alle groepswinnaars) plaatsen zich voor het eindtornooi dat van 16 tot en met 28 juli 2019 zal plaatsvinden in Schotland, dat als gastland al geplaatst is voor dat EK. Die eindronde dient overigens ook als kwalificatie voor de 2020 FIFA U-20 Women’s World Cup.

Lees nog meer hierover via:
UEFA.com – WU19

Lees ook nog over het laatste oefenduel van de Belgian Red Flames U19 tegen Zweden:
Vrouwenteam.be

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Vrouwenteam TV

PS: Nog meegeven dat de Belgian Red Flames U19 bij de start van het seizoen 1919/20 in de eerste EK-kwalificatieronde zijn ingedeeld in groep 10 samen met Zweden, Bosniê-Herzegovina en Armenië. De finales van het EK WU17 worden in 2020 gehouden in Georgië.

Share