Share

Op vrijdag 23 november 2018 stond de 9de speeldag in de Super League op het programma. Met de wedstrijd tussen Standard en KAA Gent Ladies in Angleur stonden de bekerwinnaars van de voorbije twee seizoenen tegenover mekaar.

Wie dacht dat de vrouwelijke Buffalo’s als leider nu al op weg waren naar de titel kwam bedrogen uit want Standard hield zelfs met een numerieke minderheid na de uitsluiting voor twee gele kaarten van Noémie Gelders de drie punten thuis. Sanne Schoenmakers opende vier minuten later de score met haar 5de goal van het seizoen en haar 49ste aller tijden in de Belgische Super League (1-0) en ondanks pogingen van KAA Gent Ladies om alsnog langszij te komen werd het uiteindelijk 2-0 na een tweede goal in de toegevoegde tijd van Lisa Petry.

Sarah Wijnants lukte 3 goals voor RSC Anderlecht thuis tegen KSK Heist! Foto – (c) Sportpix.be / David Catry

RSC Anderlecht maakte ondertussen het dozijn vol thuis tegen KSK Heist (12-0). De bezoekers hielden goed stand tot vlak voor de rust maar na de pauze werd het een waar doelpuntenfestival. Ella Van Kerkhoven scoorde 3 keer (en bracht zo haar totaal aller tijden in de Belgische Super League op 54), Sarah Wijnants was ook 3 keer succesvol en Lauren Huys van KSK Heist zorgde voor een ongewilde hat-trick in eigen doel. Ook Stefania Vatafu op strafschop, Ulrike De Frère en Sien Muylaert waren nog succesvol voor vrouwelijk paars-wit!

Aster Janssens lukte een dubbel voor KRC Genk Ladies op bezoek bij OH Leuven! Foto – (c) KRC Genk Ladies/Dave Rietbergen

In Oud-Heverlee was het Aster Janssens die KRC Genk Ladies met een dubbel naar de overwinning leidde. Sylke Calleeuw zorgde voor een late derde treffer voor de bezoekers en Zenia Mertens lukte een mooi eerreddend doelpunt voor de thuisploeg waarmee ze de eindstand op het bord zette (1-3).

***Dit waren alle doelpuntenmakers op de 9de speeldag in de Belgische Super League:

Standard – KAA Gent Ladies 2-0 (rust: 0-0);
Doelpunten: 72′ Sanne Schoenmakers 1-0, 90′ + 3′ Lisa Petry 2-0.
Rode kaart: 68′ Noémie Gelders (Standard) (na 2x geel).

Bekijk de goals met dank aan Sportbeat TV:
Fb Sportbeat TV

RSC Anderlecht – KSK Heist 12-0 (rust: 3-0);
Doelpunten: 35′ Ella Van Kerkhoven 1-0, 44′ Sarah Wijnants 2-0, 45′ + 1′ Stefania Vatafu 3-0 op strafschop, 52′ Lauren Huys 4-0 owngoal, 59′ Ella Van Kerkhoven 5-0, 63′ Sarah Wijnants 6-0, 66′ Sarah Wijnants 7-0, 69′ Lauren Huys 8-0 owngoal, 79′ Lauren Huys 9-0 owngoal, 83′ Ulrike De Frère 10-0, 84′ Sien Muylaert 11-0, 89′ Ella Van Kerkhoven 12-0.

Bekijk de meeste goals met dank aan Sportbeat TV:
Fb Sportbeat TV

OH Leuven – KRC Genk Ladies 1-3 (rust: 0-1);
Doelpunten: 18′ Aster Janssens 0-1, 74′ Aster Janssens 0-2, 89′ Sylke Calleeuw 0-3, 90′ Zenia Mertens 1-3.

Bekijk de goals met dank aan Sportbeat TV:
Fb Sportbeat TV

De stand na de 9de speeldag is:
1. KAA Gent Ladies 9-19 (33-10);
2. RSC Anderlecht 7-17 (34-6);
3. KRC Genk Ladies 9-12 (23-14);
4. Standard 7-12 (17-8);
5. OH Leuven 9-9 (13-19);
6. KSK Heist 9-0 (2-65).

Amber Maximus (KAA Gent Ladies) is voorlopig nog altijd topschutter in de Super League met 14 goals! Foto – (c) Vrouwenteam.be / KV

***Topschutters:

14 goals:
Amber Maximus (KAA Gent Ladies);

13 goals:
Ella Van Kerkhoven (RSC Anderlecht);

8 goals:
Sarah Wijnants (RSC Anderlecht);

7 goals:
Silke Leynen (KRC Genk Ladies);

6 goals:
Anaëlle Wiard (OH Leuven)

5 goals:
Sanne Schoenmakers (Standard), Lisa Petry (Standard);

4 goals:
Elke Van Gorp (RSC Anderlecht);

3 goals:
Lenie Onzia (KAA Gent Ladies), Noémie Gelders (Standard), Yuna Appermont (KRC Genk Ladies), Aster Janssens (KRC Genk Ladies);

2 goals:
Elena Dhont (KAA Gent Ladies), Caroliena Wolters (Standard), Emma Van Britsom (KAA Gent Ladies), Celien Guns (KRC Genk Ladies), Chloé Vande Velde (KAA Gent Ladies), Sari Kees (OH Leuven), Stefania Vatafu (RSC Anderlecht), Sylke Calleeuw (KRC Genk Ladies);

1 goal:
Zoë Van Eynde (Standard), Gwen Duijsters (KRC Genk Ladies), Nicky Van Den Abbeele (KAA Gent Ladies), Marie Minnaert (KAA Gent Ladies), Eline Steenhuysen (KSK Heist), Kassandra Missipo (KAA Gent Ladies), Mariam Abdulai Toloba (KAA Gent Ladies), Laura De Neve (RSC Anderlecht), Floor Caelen (KRC Genk Ladies), Lore Vanschoenwinkel (KRC Genk Ladies), Shari Van Belle (KAA Gent Ladies), Tine De Caigny (RSC Anderlecht), Jody Vangheluwe (KAA Gent Ladies), Lotte De Wilde (KAA Gent Ladies), Marith De Bondt (OH Leuven), Charlotte Cranshoff (Standard), Gisèle De Win (KAA Gent Ladies), Lowiese Seynhaeve (KAA Gent Ladies), Riete Loos (KRC Genk Ladies), Liv Aerts (KRC Genk Ladies), Emma Coolen (KSK Heist), Heleen De Schrijver (OH Leuven), Lore Asselberghs (OH Leuven), Ulrike De Frère (RSC Anderlecht), Sien Muylaert (RSC Anderlecht), Zenia Mertens (OH Leuven).

Owngoals:
Jessica da Silva Valdebenito (KSK Heist voor KAA Gent Ladies), Océane Daniel (RSC Anderlecht voor OH Leuven), Emma Coolen (KSK Heist voor KRC Genk Ladies), Lauren Huys (KSK Heist 3x voor RSC Anderlecht).

***Het programma voor de 10de speeldag op vrijdag 30 november 2018 om 20u:

RSC Anderlecht – KRC Genk Ladies (Belgian Football Center, Tubeke);
Scheidsrechter: Veronique Hurteux met als assistenten Véronique Geerts en Sylvie Deckers.

Tina Tyteca fluit op vrijdag 30 november 2018 opnieuw in de Belgische Super League! Foto – (c) Patje Cosyn

KAA Gent Ladies – OH Leuven (20u30, PGB-Stadion, Eikstraat, Oostakker);
Scheidsrechter: Tina Tyteca met als assistenten Joline Delcroix en Thalia Decoene.

Op zaterdag 1 december 2018 om 15 uur:

KSK Heist – Standard (Lostraat, Heist-op-den-Berg);
Scheidsrechter: Irmgard Van Meirvenne met als assistenten Ilka Bosmans en Shauni Depruyst.

*Volg de tussenstanden via:
Futbol24.com

***Het programma voor de 11de speeldag op vrijdag 7 december 2018 om 20u30:
KAA Gent Ladies – KSK Heist;
KRC Genk Ladies – Standard;
OH Leuven – RSC Anderlecht;

***Dit is het programma van de 12de speeldag op vrijdag 14 december 2018 om 20u:
RSC Anderlecht – KAA Gent Ladies;
Standard – OH Leuven;
KSK Heist – KRC Genk Ladies (15/12/2018 om 15u);

***Dit is het programma van de 13de speeldag op vrijdag 21 december 2018 om 20u:
RSC Anderlecht – Standard;
OH Leuven – KSK Heist (20u30);
KAA Gent Ladies – KRC Genk Ladies (20u30);

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Vrouwenteam TV

Share