Share

Nigeria heeft zich op de Africa Women’s Cup of Nations in Ghana voor de 8ste keer op rij geplaatst voor de eindronde van WK Vrouwenvoetbal, Zuid-Afrika is er straks in Frankrijk voor de allereerste keer bij zoals dat ook het geval was voor de mannen tijdens het WK 1998 in Frankrijk!

Nigeria, dat onder leiding staat van de Zweed Thomas Dennerby, won in het Ohene Djan Stadium in Accra voor 2.000 toeschouwers na strafschoppen de halve finale tegen Kameroen. Na de reguliere speeltijd stond het nog 0-0 en dat was ook nog na 30 minuten verlengingen het geval. Strafschoppen moesten dus uitwijzen wie er straks de finale van de Africa Women’s Cup of Nations 2018 zou spelen en wie als finalist meteen ook zeker was van een ticket voor het WK 2019 in Frankrijk. Nigeria was succesvoller bij de strafschoppen dat het met 4-2 won. Gaelle Engamaouit en Geneviève Ngo Mbeleck faalden vanop de stip voor Kameroen terwijl zowel Onome Ebi, Rasheedat Ajibade, Asisat Oshoala en Ngozi Ebere raak troffen voor Nigeria. The Super Falcons mogen dus hun tickets voor het WK Vrouwenvoetbal in 2019 in Frankrijk boeken!

Thembi Kgatlana, hier op de Cyprus Women’s Cup 2018 tegen Belgian Red Flame Charlotte Tison zette Zuid-Afrika op weg naar winst tegen Mali! Foto – (c) Sportpix.be / David Catry

Zuid-Afrika met als bondscoach Desiree Ellis nam in de andere halve finale in het Cape Coast Sports Stadium in Cape Coast voor een goeie 7.000 toeschouwers afstand van Mali dankzij doelpunten van Thembi Kgatlana (1-0, 31ste minuut) en Lebohang Ramalepe (2-0, 81ste minuut). Deze overwinning betekende dat Zuid-Afrika het niet alleen in de finale opneemt tegen Nigeria met de Africa Women’s Cup of Nations 2018 als inzet maar ook dat Banyana Banyana straks in 2019 in Frankrijk voor het eerst te zien zal zijn op een WK-eindronde vrouwenvoetbal!

Zuid-Afrika, tegenstander van België op de Cyprus Women’s Cup 2018, plaatste zich voor het WK 2019 in Frankrijk! Foto – (c) Sportpix.be / David Catry

Kameroen en Mali krijgen allebei nog een herkansing om toch op het WK 2019 in Frankrijk te geraken. Nu vrijdag 30 november 2018 om 17 uur lokale tijd spelen ze de wedstrijd voor de derde plaats op de Africa Women’s Cup of Nations. De winnaar van dat duel krijgt het derde en laatste Afrikaanse ticket voor het WK 2019 in Frankrijk!

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Vrouwenteam TV

Bekijk de strafschoppenepiloog in Nigeria – Kameroen dankzij Shuntv Official:

Bekijk de goals in Zuid-Afrika – Mali dankzij Shuntv Official:

PS: 22 van de 24 deelnemers aan het WK 2019 in Frankrijk zijn bekend. Er is dus nog één tickets te veroveren in Afrika en eentje in Oceanië!

***Deze 22 landen (21 via de kwalificatie + gastland Frankrijk) zijn al zeker van deelname aan het WK 2019 in Frankrijk:
Afrika: Nigeria, Zuid-Afrika;
Azië: China, Thailand, Australië, Japan en Zuid-Korea;
Zuid-Amerika: Brazilië, Chili en Argentnië;
Europa: Spanje, Italië, Engeland, Noorwegen, Duitsland, Schotland, Zweden en Nederland;
Concacaf: Canada, Verenigde Staten en Jamaica;
Gastland en organisator: Frankrijk;
Loting WK 2019: Zaterdag 8 december 2018 (Parijs);
Openingsmatch WK 2019: Vrijdag 7 juni 2019 (Parc des Princes, Parijs, 21u met Frankrijk);
Finale WK 2019: Zondag 7 juli 2019 (Groupama Stadion – Parc OL, Lyon, 17 uur);

Voor de ticketverkoop rond het WK 2019 in Frankrijk kan U hier terecht:
Vrouwenteam.be

Share