Share

De finale van de FIFA U-17 Women’s World Cup Uruguay 2018 tussen Mexico en Spanje is nu zaterdag 1 december 2018 vanaf 23 uur rechtstreeks te bekijken op Eurosport!

Het wordt een primeur voor Mexico, dat voor het eerst in de geschiedenis met een vrouwenvoetbalteam een WK-finale haalt. In de halve finale won Mexico in het Estadio Charrúa van Montevideo dankzij een strafschopdoelpunt van Nicole Pérez (1-0, 25ste minuut). Eerder op de dag had ook Spanje het ticket voor de WK-finale bij de U17 veroverd door met 2-0 te winnen tegen Nieuw-Zeeland. Voor Spanje scoorden Claudia Pina (39ste minuut) en Irene Lopez (48ste minuut). Spanje is geen onbekende op de WK-eindrondes bij de WU17. In 2010 in Trinidad & Tobago en in 2016 in Jordanië won het telkens de wedstrijd voor de derde plaats. In 2014 was het verliezende finalist in Costa Rica tegen Japan! Spanje kan na Frankrijk (winnaar in 2012 in Azerbeidzjan) het tweede Europese land worden op de erelijst die verder bestaat uit Noord-Korea (winnaar in 2008 en 2016), Zuid-Korea (winnaar in 2010) en Japan (winnaar in 2014).

Bekijk de samenvatting van Nieuw-Zeeland – Spanje dankzij FIFA TV:

Bekijk de samenvatting van Mexico – Canada dankzij FIFA TV:

Lees nog meer over de FIFA U-17 Women’s World Cup Uruguay 2018 via:
FIFA.com

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Vrouwenteam TV

Share