Share

Op initiatief van de Fifpro, de vakbond voor alle voetballers, is er voor het eerst een wereldelftal bij de vrouwen gekozen. De stemgerechtigden waren speelsters uit 33 verschillende landen en zij kozen een team dat bestaat uit vijf nationaliteiten!

Dit is het vrouwelijk wereldelftal 2015:
In doel Hope Solo (VS), in de verdediging vinden we van rechts naar links Kadeisha Buchanan (Canada), Wendie Renard (Frankrijk), Julie Johnston (VS) en Meghan Klingenberg (VS). Op het middenveld hebben we wereldvoetbalster van het jaar Carli Lloyd (VS), Amandine Henry (Frankrijk), Aya Miyama (Japan). In de spits lopen naast Eugénie Le Sommer (Frankrijk) ook Anja Mittag (Duitsland) en de inmiddels gestopte Celia Sasic (Duitsland).

Geen Belgian Red Flames in die 11 maar wel een speelster die binnenkort tegen België kan spelen namelijk het 20-jarige talent Kadeisha Buchanan uit Canada, het land dat op vrijdag 4 maart 2016 tijdens de Algarve Cup 2016 in Portugal tegen België speelt!

Het 20-jarige Canadese talent Kadeisha Buchanan zit ook in het eerste vrouwelijk wereldelftal! (c) FIFA.com

Het 20-jarige Canadese talent Kadeisha Buchanan zit ook in het eerste vrouwelijk wereldelftal! (c) FIFA.com

De wereldvoetbalbond FIFA maakt jaarlijks een wereldelftal bij de mannen bekend tijdens het gala van de Gouden Bal. Een wereldelftal bij de vrouwen is er voor de FIFA voorlopig nog niet.

Lees meer over het eerste vrouwelijke wereldelftal:
Daily Mail
en via:
BBC Sport

Share