Royale Union Saint-Ghislain Tertre-Hautrage zorgde op de 17de speeldag in eerste klasse voor de verrassing door het beloftenteam van de vrouwelijke Buffalo’s met een nederlaag naar huis te sturen. Ook het gelijkspel van VC Moldavo thuis tegen SV Zulte Waregem was opmerkelijk. In de top drie won zo alleen de leider, het beloftenteam van Standard na een doelpuntenrijk duel tegen de beloften van Lierse.

Het duel tussen de tweede elftallen van Standard en Lierse was een spektakelstuk gekruid met 9 doelpunten en een eindstand van 5-4. De thuisploeg liep tot 3-0 uit maar Lierse B kwam terug op gelijke hoogte dankzij goals van Celien Guns voor de rust en een dubbel van Lore Asselberghs in de tweede helft. Toen Standard B opnieuw op voorsprong kwam via Lotte Van Den Steen maakte Birgit Rijnders dat nog eens ongedaan (4-4). Valentine Hannecart zorgde uiteindelijk voor het winnende doelpunt voor de leider (5-4).

Valentine Hannecart, hier aan de bal tijdens de bekerfinale 2012 tegen Lierse, lukte het winnende doelpunt voor de beloften van Standard in een doelpuntenrijke wedstrijd! Foto - David Catry

Valentine Hannecart, hier aan de bal tijdens de bekerfinale 2012 tegen Lierse, lukte het winnende doelpunt voor de beloften van Standard in een doelpuntenrijke wedstrijd! Foto – David Catry

KAA Gent Ladies B kwam nochtans op bezoek bij USGTH op voorsprong na een doelpunt met een hakje van de Nederlandse Sylvana Tieleman (0-1, 15de minuut) maar die voorsprong hield niet lang stand want een minuut later had Laura Gorniak de bordjes al in evenwicht gebracht (1-1, 16de minuut). Op het halfuur kwam USGTH zelfs op voorsprong toen Laura Gorniak met het hoofd binnenkopte op aangeven van Tatiana Pouillard (2-1, 30ste minuut). Het werd zelfs 3-1 toen de scheidsrechter na een handspel voor strafschop floot. Laura Gorniak zette zich achter de bal en trapte binnen (3-1, 65ste minuut). Maar ook aan de overkant viel er een strafschop te noteren na een handspel van Céline Cornez. Annelien Van Gansbeke twijfelde niet en zorgde voor de aansluitingstreffer (3-2, 70ste minuut). KAA Gent Ladies B wilde nog wel op gelijke hoogte komen maar zonder de geschorste Marie Minnaert en de geblesseerde Mariam Abdulai Toloba lukte dat niet meer.

De technisch vaardige Sylvana Tieleman scoorde met een hakje voor het beloftenteam van KAA Gent Ladies op bezoek bij USGTH! Foto - Paul Dijkmans

De technisch vaardige Sylvana Tieleman scoorde met een hakje voor het beloftenteam van KAA Gent Ladies op bezoek bij USGTH! Foto – Paul Dijkmans

Moldavo en vrouwelijk Essevee maakten er een spannende wedstrijd van waarin beide ploegen aan mekaar gewaagd waren. De thuisploeg kwam even over het kwartier op voorsprong via Bo Schepkens (1-0, 16de minuut) maar Jolien Badie lukte korte tijd later al de gelijkmaker (1-1, 18de minuut). De bordjes bleven uiteindelijk in evenwicht omdat de laatste aanval van de bezoekers tegen de paal strandde.

Bo Schepkens bezorgde Moldavo een gelijkspel met haar doelpunt tegen SV Zulte Waregem! Foto - Dirk Vuylsteke

Bo Schepkens bezorgde Moldavo een gelijkspel met haar doelpunt tegen SV Zulte Waregem! Foto – Dirk Vuylsteke

Kontich en Massenhoven hielden het in een wedstrijd in de subtop van het klassement op een gelijkspel. De thuisploeg opende de score na een strafschopdoelpunt van topschutter Lucinda Michez (1-0) maar dankzij twee doelpunten van Evelien Moonen, eentje net voor en eentje net na de rust kwam Massenhoven, de verliezende kwartfinalist in de Beker van België, op voorsprong. Joke Verelst stelde orde op zaken met de 2-2, meteen de eindstand.

Lucinda Michez, hier nog aan de bal bij de Belgian Red Flames U19, lukte een doelpunt vanop de stip voor Kontich! Foto - Dirk Vuylsteke

Lucinda Michez, hier nog aan de bal bij de Belgian Red Flames U19, lukte een doelpunt vanop de stip voor Kontich! Foto – Dirk Vuylsteke

DV Famkes Merkem kwam in de eerste helft op voorsprong toen Valerie Casters ongewild een voorzet van Bieke Deman in eigen doel deed verdwijnen (1-0) maar jong OHL reageerde met een kopbal van de nieuwe Canadese aanwinst Madison Hudson voor de gelijkmaker (1-1). In de tweede helft lukte Bieke Deman het winnende doelpunt na een voorzet van Debbie Decoene (2-1).

Bieke Deman, matchwinnaar voor DV Famkes Merkem thuis tegen jong OHL. Foto - Dirk Vuylsteke

Bieke Deman, matchwinnaar voor DV Famkes Merkem thuis tegen jong OHL. Foto – Dirk Vuylsteke

VC Dames Eendracht Aalst stond bij de rust op voorsprong na een eerste helft waarin drie doelpunten vielen. Nina Vindevoghel lukte de openingstreffer (1-0) waarna Pure Eke voor de beloften van vrouwelijk paars-wit met een lobbal de gelijkmaker scoorde (1-1). Vervolgens zorgde Elien De Jaeger voor de 2-1 en na de rust ook voor het derde doelpunt van de thuisploeg (3-1). Annelies Van Den Steen zorgde dat de eindstand 4-1 werd. Nadien nog een merkwaardige fase waarbij een hoekschop van Sophie Mannaert via een speelster van RSC Anderlecht in het doel verdween. De scheidsrechter had echter niet gezien dat de bal in de netten verdwenen was en gaf gewoon een doeltrap. Verbazing alom bij beide teams!

145302923330565500_resized

In Tongeren – Fémina White Star Woluwe stond het bij de rust nog 0-0 maar na de pauze werd er wel gescoord. Emilie Denoz zette Tongeren op voorsprong (1-0) maar dat doelpunt werd uitgewist door de gelijkmaker van Shayna Raekelboom (1-1, 65ste minuut). In de laatste tien minuten van de wedstrijd haalde de thuisploeg de drie punten naar zich toe dankzij nog twee doelpunten van Sigrid Bertels (2-1) en van Emilie Denoz (3-1).

Tongeren won net als in de heenwedstrijd tegen FWS Woluwe. Foto - (c) MaMPict

Tongeren won net als in de heenwedstrijd tegen FWS Woluwe. Foto – (c) MaMPict

In de stand loopt Standard B verder uit met nu 40 punten uit 17 wedstrijden. Dan volgt KAA Gent Ladies B met 34 punten uit 17 duels en 11 overwinningen. SV Zulte Waregem heeft ook 34 punten uit 17 wedstrijden maar het won nog maar 10 keer. DV Famkes Merkem en Kontich delen de 4de plaats met 27 punten, Massenhoven is 6de met 25 punten. Onderaan deed Tongeren een goede zaak door net als in de heenronde te winnen tegen FWS Woluwe. Het heeft nu als 10de evenveel punten als RSC Anderlecht B (21) maar een wedstrijd minder gewonnen (7 tegen 6). Ook Moldavo, dat knap de punten deelde met SV Zulte Waregem, komt op 21 punten met 6 overwinningen. USGTH springt na de winst tegen KAA Gent Ladies b over Lierse B naar de 12de plaats met nu 20 punten, Lierse B heeft er 18. OH Leuven B blijft helemaal onderaan met 6 punten.

Dit waren alle doelpuntenmakers op de 17de speeldag in eerste klasse:
DV Famkes Merkem – OH Leuven B 2-1 (rust: 1-1);
Doelpunten: Valerie Casters 1-0 owngoal, Madison Hudson 1-1, Bieke Deman 2-1.

VC Dames E. Aalst – RSC Anderlecht B 4-1 (rust: 2-1);
Doelpunten:
Nina Vindevoghel 1-0, Puur Eke 1-1, Elien De Jaeger 2-1 (rust), Elien De Jaeger 3-1, Annelies Van Den Steen 4-1

USGTH – KAA Gent Ladies B 3-2 (rust: 2-1);
Doelpunten: 15′ Sylvana Tieleman 0-1, 16′ Laura Gorniak 1-1, 30′ Laura Gorniak 2-1, 65′ Laura Gorniak 3-1 op strafschop, 70′ Annelien Van Gansbeke 3-2 op strafschop.

VC Moldavo – SV Zulte Waregem 1-1 (rust: 1-1);
Doelpunten: 16′ Bo Schepkens 1-0, 18′ Jolien Badie 1-1.

Kontich – Massenhoven 2-2 (rust: 1-1);
Doelpunten: Lucinda Michez 1-0 op strafschop, 40′ Evelien Moonen 1-1, 55′ Evelien Moonen 1-2, Joke Verelst 2-2.

Tongeren – FWS Woluwe 3-1 (rust: 0-0);
Doelpunten: 46′ Emilie Denoz 1-0, 65′ Shayna Raekelboom 1-1, 80′ Sigrid Bertels 2-1, 89′ Emilie Denoz 3-1.

Standard B – Lierse B 5-4 (rust: 3-1);

Doelpunten: Sonia Fernandez 1-0, Caroliena Wolters 2-0, Sarah Yüceil 3-0, Celien Guns 3-1, Lore Asselberghs 3-2, Lore Asselberghs 3-3, Lotte Van Den Steen 4-3, Birgit Rijnders 4-4, Valentine Hannecart 5-4.