Op de laatste speeldag van de heenronde in de eerste provinciale West-Vlaanderen werd de wedstrijd van herfstkampioen SW Ladies Harelbeke op bezoek bij SC Zonnebeke afgelast. SK Staden kon zo tot op 2 punten komen als het won in de topaffiche thuis tegen KFC Moerkerke.

U kan een samenvatting van SK Staden – KFC Moerkerke bekijken dankzij Siebe Cambier:

SK Staden won dus met 5-1 van KFC Moerkerke nadat het bij de rust al 3-0 stond. De doelpunten in dit duel kwamen van Eline Devolder (1-0, 20ste minuut en 2-0, 25ste minuut). Captain Katinka Rommens trapte vervolgens een strafschop voor SK Staden over het doel maar even later kon Steffie D’Haeyere toch het derde doelpunt van de thuisploeg aantekenen (3-0, 41ste minuut). In het begin van de tweede helft zorgde Eline Devolder met haar derde van de namiddag voor 4-0 (48ste minuut) vooraleer captain Katinka Rommens een voorzet vanop links ongewild in eigen doel verlengde (4-1, 67ste minuut). Eline Devolder lukte vervolgens ook nog haar vierde goal (5-1, 83ste minuut). SK Staden blijft door de winst in het kielzog van SW Ladies Harelbeke, dat wel nog een wedstrijd te goed heeft want het duel uit bij SC Zonnebeke werd na de opwarming van de speelsters van beide teams kort voor de aftrap van de wedstrijd door de scheidsrechter alsnog afgelast vanwege onbespeelbaarheid van het veld.

KSV De Ruiter Roeselare tekende voor een onwaarschijnlijke terugkeer. Het kwam terug van een 5-0-achterstand! Foto – (c) KSV De Ruiter Roeselare/UD

Het beloftenteam van FW Diksmuide-Merkem (4-0) en KFC Heist Ladies (6-1) wonnen thuis met ruime cijfers terwijl de meest sensationele wedstrijd op deze speeldag KSV Bredene – KSV De Ruiter Roeselare was. De thuisploeg liep met de wind in de rug bij de rust uit tot 4-0 na goals van Alaia Chaffart (1-0, 20ste minuut), Audrey Pelkmans (2-0, 33ste minuut), Sarah Metsu (3-0, 38ste minuut) en opnieuw Audrey Pelkmans (4-0, 42ste minuut). Kort na de rust dikte captain Sarah Metsu zelfs aan tot 5-0 (48ste minuut). Maar de bezoekers lukten nadien eerst het eerreddende doelpunt via Loren Asprilla (5-1, 58ste minuut) en kregen nadien nu met de wind in de rug weer hoop toen Justine Ghekiere (5-2, 72ste minuut) en Delphine Vienne (5-3, 76ste minuut) scoorden. Helemaal in het slot gebeurde het onwaarschijnlijke. De bezoekers scoorden nog twee keer via Loren Asprilla (5-4, 86ste minuut) en captain Ulrike Deryckere (5-5, 89ste minuut) en tekenden zo voor een onwaarschijnlijke terugkeer en een bij de rust onverhoopt gelijkspel!

Er waren ook nog thuisoverwinningen voor Ladies Oudenburg (4-2 tegen SK Reningelst) en het beloftenteam van Dames VK Egem (met dubbele cijfers 11-0 tegen het beloftenteam van KSK Voorwaarts Zwevezele en o.a. 3 doelpunten van Femke Claes en Yoica Dewulf). VV Koekelare tenslotte tekende voor de enige uitoverwinning op deze speeldag (2-3) nadat het op bezoek bij BS Westhoek twee keer op achterstand kwam!