Share

Belgian Red Flame Tessa Wullaert, opnieuw een van de genomineerden voor de Gouden Schoen, kende een mooi einde van het jaar bij Manchester City Women. Met haar team won ze de laatste 6 wedstrijden op rij, de laatste op donderdagavond 13 december 2018 in de Continental League Cup op bezoek bij Aston Villa Ladies FC, het team van Nadine Hanssen die het voorbije seizoen nog uitkwam voor KRC Genk Ladies in de Super League en momenteel op de 8ste plaats staat in het Women’s Championship, het tweede niveau in Engeland!

Tessa Wullaert met Manchester City tegen Arsenal (met hier de Zwitserse Lia Wälti). Foto – (c) DPCH

Begin december 2018 was het bijzonder druk voor Tessa Wullaert met op zondag 2 december 2018 het bezoek van de ongeslagen leider Arsenal aan het Academy Stadium van Manchester City. De Belgian Red Flame zorgde er mee voor dat Arsenal voor het eerst in deze competitie verloor. Het werd 2-0 na een dubbel van Georgia Stanway (18de en 64ste minuut). Drie dagen later ontving Manchester City in de Continental League Cup Sheffield United. Ook dit duel werd gewonnen met maar liefst 6-0 na doelpunten van Janine Beckie (1-0, 8ste minuut), Jess Park (2-0, 14de minuut), Janine Beckie (3-0, 25ste en 4-0, 49ste minuut), Georgia Stanway op strafschop (5-0, 53ste minuut) en Janine Beckie (6-0, 79ste minuut).

Tessa Wullaert aan de bal voor Manchester City met voor zich de Oranje Leeuwinnen Danielle van de Donk en iets verder Dominique Bloodworth. Jill Scott (8) volgt van dichtbij! Foto – (c) DPCH

Afgelopen zondag 9 december 2018 ontving Manchester City in de FA Women’s Super League Birmingham City. Ook dat duel werd gewonnen met het kleinste verschil en opnieuw dankzij een winnend doelpunt van Engels jeugdinternational Georgia Stanway (1-0, 12de minuut). Op donderdag 13 december 2018 stond dan de laatste wedstrijd van het kalenderjaar 2018 op het programma voor Manchester City uit bij Aston Villa Ladies FC. Tessa Wullaert, die met haar ploeg al zeker was van de kwartfinales, maakte ook op de Trevor Brown Memorial Ground in Sutton Coldfield, de thuishaven van Boldmere St. Michaels FC, geen fout. Er werd met 0-4 gewonnen tegen het team van Nadine Hanssen (ex-RSC Anderlecht, ex-KRC Genk Ladies) na goals van Gemma Bonner (0-1, 21ste minuut), Janine Beckie (0-2, 26ste minuut), Jess Park (0-3, 77ste minuut) en Lauren Hemp (0-4, 82ste minuut).

Nadine Hanssen in het shirt van Aston Villa thuis tegen Manchester City in de Engelse League Cup! Foto – (c) Aston Villa Ladies FC

Manchester City heeft voorlopig in de FA WSL evenveel punten als leider en Engels herfstkampioen Arsenal (27) maar het heeft wel een wedstrijd meer gespeeld. Tessa Wullaert en Manchester City kennen nu even een winterstop en ze hervatten de competitie op zondag 6 januari 2019 met een uitwedstrijd op bezoek bij Bristol City, het team van Belgian Red Flame Julie Biesmans. De week nadien speelt Manchester City uit bij West Ham United!

Ook nog meegeven dat Tessa Wullaert op zondag 23 december 2018 in de Sportoase van Leuven met de Belgian Red Flames zal aantreden in de Warmste Match tegen de acteurs van Thuis. De opbrengst van dit duel gaat volledig naar twee goede doelen van De Warmste Week: de ALS-liga en Plan International België.

Voor nog meer over Manchester City Women:
Website Manchester City Women

Bekijk alle genomineerden voor de 3de vrouwelijke Gouden Schoen:
Vrouwenteam.be

Voor nog meer over de Belgian Red Flames ga naar:
Vrouwenteam.be

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Vrouwenteam TV

Share