Share

Op de 50ste verjaardag van ex-Rode Duivel en Gouden Schoen Enzo Scifo stonden de eerste drie duels van de 12de speeldag in de Super League op het programma en daarin viel er flink wat te beleven.

Anderlecht won de topaffiche tegen titelverdediger Standard nadat het zelf alle doelpunten scoorde (twee kopballen van de centrale verdedigers Heleen Jaques en Marlies Verbruggen en een owngoal van Anaëlle Wiard) maar er was in de eerste helft ook een onderbreking vanwege een lichtpanne en na de eerste paars-witte goal een opstoot van geweld met hooligans van Standard. Bekerhouder Lierse haalde met o.a. vier doelpunten van Tine De Caigny fors uit op bezoek bij OH Leuven en KAA Gent Ladies tenslotte kwam met twee doelpunten voor de rust telkens na een standaardsituatie (een mooie vrije trap van Chloé Vande Velde en een strafschop van de jarige Elien Van Wynendaele) een stap dichter bij de play-offs richting landstitel. Alleen Ladies Genk kan hen daar mathematisch nog uit houden maar dan moet het team van coach Benny Lemmens op zaterdag 20 februari 2016 wel winnen in de laatste wedstrijd van deze speeldag tegen KSK Heist.

Dit waren de uitslagen en doelpuntenmakers:

OH Leuven – Lierse 0-7 (rust: 0-3);
Doelpunten: 10′ Yenthe Kerckhofs 0-1, 26′ Tine De Caigny 0-2, 41′ Tine De Caigny 0-3, Tine De Caigny 0-4, Corina Luijckx 0-5, Tine De Caigny 0-6, Lien Mermans 0-7.

RSC Anderlecht – Standard 2-1 (rust: 0-0);
Doelpunten: 64′ Heleen Jaques 1-0, 76′ Marlies Verbruggen 2-0, 83′ Anaëlle Wiard 2-1 owngoal.

KAA Gent Ladies – DVC Eva’s Tienen 2-0 (rust: 2-0);
Doelpunten: Chloé Vande Velde 1-0, Elien Van Wynendaele 2-0 op strafschop.

RSC Anderlecht wordt alleen leider met 29 punten uit 12 duels, Standard volgt op 3 punten, Lierse op 4. KAA Gent Ladies komt na de thuiswinst tegen DVC Eva’s Tienen op 20 punten, Ladies Genk heeft 12 punten maar een wedstrijd minder gespeeld net als KSK Heist dat 9 punten telt. DVC Eva’s Tienen blijft op 9 punten na 12 wedstrijden, OH Leuven sluit de rij met 3 punten na 12 speeldagen.

Op zaterdag 20 februari 2016 om 15 uur:
Ladies Genk – KSK Heist

PS: In Nederland won Lenie Onzia met FC Twente tegen Telstar met 8-1 en ze scoorde ook haar eerste doelpunt van dit seizoen voor haar nieuwe club! PSV won eveneens thuis tegen ADO Den Haag 2-1. Heerenveen – PEC Zwolle werd 3-0. Leider Ajax was vrij.

Jupiler Pro League:
Club Brugge – Westerlo 6-0;

Proximus League:
KSK Heist – Geel 2-1;
Lommel – Union 3-1.

Serie A:
Bologna – Juventus 0-0.

* Ook nog melden dat U op deze vrijdag 19 februari 2016 in diverse media kon lezen over de aanstelling van Ingrid Vanherle als nieuw hoofd jeugdopleiding bij Standard. Dit nadat de ex-manager van de Women’s BeNeLeague sinds afgelopen zomer aan de slag was als administratief verantwoordelijke van de mannelijke jeugd van de Luikse club.

Share