Share

In de 2de klasse B stond op zaterdag 15 december 2018 op de 13de speeldag, de laatste van de heenronde, de topaffiche tussen het beloftenteam van OH Leuven, leider in de reeks, tegen eerste achtervolger ASE de Chastre op het programma op het Jeugdvoetbalcentrum Bruineveld in Kessel-Lo.

De thuisploeg had onder leiding van trainer Sébastien Reyskens na 12 speeldagen al 33 punten op 36 en het scoorde daarin maar liefst 68 doelpunten terwijl het er slechts 7 moest toestaan. Bovendien verloor het beloftenteam van OH Leuven alleen op de tweede speeldag thuis tegen het beloftenteam van VC Moldavo (2-3). Sindsdien had het dus tien wedstrijden op rij gewonnen! Trainer Cédric Depère had met ASE de Chastre ook al een knap parkoers afgelegd. 30 punten op 36, slechts 2 keer verloren 49 doelpunten gemaakt en 17 tegen en 6 weken op rij ongeslagen met een 18 op 18! Alles was dus aanwezig om er een boeiende wedstrijd van te maken!

U kan een samenvatting van deze topaffiche bekijken dankzij Vrouwenteam TV:

Het duel eindigde dus in een gelijkspel. Het werd 1-1 na doelpunten van Jana Janssens (1-0, 9de minuut) voor de thuisploeg en de gelijkmaker in de 34ste minuut van Stéphanie Jubary (1-1), die zo haar 20ste competitiedoelpunt van het seizoen maakte! De puntendeling zorgt ervoor dat OH Leuven B nu na 13 wedstrijden 34 punten heeft en herfstkampioen is voor DVC Eva’s Tienen dat 32 punten telt en ASE de Chastre dat de heenronde afsluit met een 31 op 39!

Luister naar Morgane Moreaux (ASE de Chastre):

Luister naar Stéphanie Jubary (ASE de Chastre):

Luister naar Jana Janssens (OH Leuven B):

Voor beide teams is het nu winterstop. OH Leuven B hervat na nieuwjaar als eerste want het speelt al op zaterdag 5 januari 2019 om 15 uur in de achtste finale van de Beker van België op bezoek bij regerend landskampioen RSC Anderlecht. De week nadien op zaterdag 12 januari 2019 hervat de competitie in de tweede klasse B met dan een thuiswedstrijd voor OH Leuven B tegen Sibret met aftrap om 14u30 terwijl ASE de Chastre op dezelfde dag maar om 16u30 op bezoek gaat bij Standard C. De week nadien op zaterdag 19 januari 2019 gaat OH Leuven B op bezoek bij VC Moldavo B, de enige ploeg waartegen het in de heenronde verloor, met aftrap om 14u30. ASE de Chastre ontvangt op die dag met aftrap om 17u30 DVC Eva’s Tienen!

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Vrouwenteam TV

Share