Share

Op zaterdag 20 februari 2016 stond de laatste wedstrijd van de 12de speeldag in de Super League op het programma maar er was ook een volledige competitiedag in de nationale reeksen van het Belgische vrouwenvoetbal.

Dit zijn alle uitslagen:

Super League:
Ladies Genk – KSK Heist 1-0 (rust: 1-0);
Doelpunt: 44′ Selina Gijsbrechts 1-0.
Rode kaart: 82′ Stevie Malagrida (Ladies Genk).

Op vrijdagavond al gespeeld:
RSC Anderlecht – Standard 2-1;
OH Leuven – Lierse 0-7;
KAA Gent Ladies – DVC Eva’s Tienen 2-0.

Door de winst van Ladies Genk is KAA Gent Ladies met 20 punten uit 12 duels nog altijd niet mathematisch zeker van de play-off richting landstitel. Ladies Genk kan daar nog altijd bij zijn als het de twee resterende duels wint en als KAA Gent Ladies de twee resterende duels verliest.

Eerste klasse:
Lierse B – Tongeren 2-2;
RSC Anderlecht B – DV Famkes Merkem 0-3;
FWS Woluwe – VC Dames E. Aalst 1-2;
OH Leuven B – K. Massenhoven VC 1-1;
VC Moldavo – Kontich 5-3;
KAA Gent Ladies B – Standard B 0-3;
SV Zulte Waregem – USGTH 4-1;

Het beloftenteam van Standard won de topper bij het beloftenteam van KAA Gent Ladies en heeft nu 43 punten uit 18 wedstrijden
. SV Zulte Waregem volgt op 6 punten, KAA Gent Ladies B op 9 punten van de leider. Moldavo klimt na de thuiswinst tegen Kontich omhoog naar de 8ste plaats met 24 punten, FWS Woluwe is 9de met 23 punten, Tongeren wordt alleen 10de met 22 punten, RSC Anderlecht B is nu alleen 11de met 21 punten, USGTH is 12de met 20 punten en Lierse B 13de met 19 punten. Ook jong OHL haalde een punt vandaag tegen Massenhoven en het blijft zo 14de en laatste maar nu met 7 punten uit 18 duels.

Tweede klasse:
Ladies Genk – Wolfsdonk Sport 0-2;
Cerkelladies Brugge – Dames VK Egem 1-2;
GFA Sinaai – SV Zulte Waregem B 2-1;
Wallonia Club Sibret – Wuustwezel 3-3;
Eendracht Louwel – Svelta Melsele 2-2;
Club Brugge – Rapide Wezemaal 4-0.

Svelta Melsele blijft ondanks het gelijkspel op bezoek bij Eendracht Louwel leider met nu 36 punten uit 15 wedstrijden. Dames VK Egem volgt op 1 punt, Eendracht Louwel op 5, Wuustwezel als 5de op 6. Onderaan wonnen de laatste twee in het klassement. GFA Sinaai tegen het beloftenteam van SV Zulte Waregem en Wolfsdonk Sport toch wel heel verrassend op bezoek bij Ladies Genk. In de stand is SV Zulte Waregem B nu 9de met 12 punten uit 16 duels, Cerkelladies Brugge heeft als 10de 11 punten uit 15 wedstrijden, GFA Sinaai is 11de met 10 punten uit 15 wedstrijden en Wolfsdonk Sport sluit de rij met 9 punten uit 15 duels.

Derde klasse A:
KAA Gent Ladies C – Turnhout 5-1;
SK Staden – KSK Beveren 2-1;
KV Mechelen – KDC Ruddervoorde 5-0 forfait;
Lentezon Beerse – DV Famkes Merkem B 2-1;
KSK Voorwaarts Zwevezele – Strijland Gooik 8-1;
KFC Merelbeke – KWS Desselgem 5-0;
R. Knokke FC – Maria-ter-Heide 2-6.

Maria-ter-Heide blijft leider met nu 49 punten uit 18 duels, voor KSK Voorwaarts Zwevezele met 45 punten en KV Mechelen, dat niet in actie hoefde te komen vanwege het forfait van Ruddervoorde, met 44 punten. Onderaan haalde Lentezon Beerse als enige een overwinning waardoor het nu alleen op de 11de plaats staat met 13 punten. Ruddervoorde is 12de met 10 punten maar met nog een wedstrijd te goed, Desselgem 13de met 9 punten en het beloftenteam van Merkem laatste met 7 punten.

Derde klasse B:
Aywaille – Bilzen United 6-1;
RJ Arlonaise – Bokrijk Sport 2-1;
Halveweg Zonhoven – Jamioulx 6-0;
USGTH B – Fémina Sp.de Charleroi 9-0;
ASE De Chastre – Tongeren B 0-1.
Couvin-Mariembourg – Sterrebeek 0-9;
Standard C bye.

Sterrebeek wordt alleen leider met nu 43 punten uit 17 duels, Halveweg Zonhoven volgt op 1 punt, ASE De Chastre, dat thuis verloor tegen het beloftenteam van Tongeren op 3 punten. Onderaan is de stand ongewijzigd want zowel Bilzen United (11de met 9 punten), Jamioulx (12de met 5 punten) als Couvin-Mariembourg (13de met 2 punten) verloren op deze kletsnatte zaterdag.

Luister ook naar enkele reacties uit de Super League via:
Vrouwenteam TV

Bekijk de fotoreportage rond Ladies Genk-KSK Heist:
Fotopagina Paul Dijkmans

PS: Belgian Sparkle Red Flame Tessa Wullaert scoorde op deze zaterdag 20 februari 2016 voor haar club VfL Wolfsburg in de laatste minuut de gelijkmaker in de topwedstrijd in de Duitse Bundesliga tegen regerend landskampioen Bayern München. Dat duel eindigde op 1-1 nadat Melanie Behringer Bayern München net voor het uur (58ste minuut) met een mooi afstandschot op voorsprong had gebracht.

Tessa Wullaert succesvol in topduel tegen Bayern München! Foto - Paul Dijkmans

Tessa Wullaert succesvol in topduel tegen Bayern München! Foto – Paul Dijkmans

U kan haar doelpunt en de samenvatting hier bekijken met dank aan DFB TV:
DFB TV

Share