Share

Bondscoach Ives Serneels heeft op deze zondag 21 februari 2016 de selectie van de Belgian Red Flames bekendgemaakt die begin volgende maand naar Portugal afreizen voor de allereerste deelname aan de Algarve Cup 2016.

Dit zijn de 2 doelvrouwen in alfabetische volgorde:
Nicky Evrard (KAA Gent Ladies), Justien Odeurs (Lierse);
En de 21 veldspeelsters in alfabetische volgorde:
Julie Biesmans (Standard), Janice Cayman (Juvisy, Frankrijk), Jana Coryn (Lierse), Maud Coutereels (Standard), Tine De Caigny (Lierse), Cécile De Gernier (Standard), Laura De Neve (RSC Anderlecht), Laura Deloose (RSC Anderlecht), Silke Demeyere (Lierse), Heleen Jaques (RSC Anderlecht), Lenie Onzia (FC Twente, Nederland), Davina Philtjens (Standard), Tine Schryvers (Valerenga IF, Noorwegen), Lorca Van De Putte (Kristiansand, Zweden), Nicky Van Den Abbeele (Lierse), Elke Van Gorp (Lierse), Elien Van Wynendaele (KAA Gent Ladies), Marlies Verbruggen (RSC Anderlecht), Anaëlle Wiard (RSC Anderlecht), Tessa Wullaert (VfL Wolfsburg, Duitsland), Aline Zeler (Standard). (Bron: KBVB).

Tine Schryvers die begin januari 2016 de overstap maakte van de Verenigde Staten naar het Noorse Valerenga IF zit voor het eerst bij de selektie van de Belgian Red Flames. Ook Lenie Onzia die van DVC Eva’s Tienen naar het Nederlandse FC Twente verkaste is sinds lange tijd opnieuw erbij. Lenie Onzia speelde al 14 keer voor België en ze droeg voor het laatst het nationale shirt op woensdag 13 februari 2013 toen ze in Oostakker in de oefenwedstrijd thuis tegen Oostenrijk de laatste twee minuten inviel ter vervanging van de scorende Tessa Wullaert in een wedstrijd die op 2-0 eindigde. Opvallend verder is dat er slechts twee doelvrouwen geselecteerd zijn voor vier wedstrijden. Diede Lemey, op dit ogenblik de minst gepasseerde doelvrouw in de Super League (slechts 3 tegengoals in 12 wedstrijden bij RSC Anderlecht) werd tot verbazing van velen niet geselecteerd maar dat heeft te maken met schoolverplichtingen. Eventjes uitpakken met de beste verdediging van het land bij de Belgian Red Flames zit er dus voorlopig niet in.

Ook nog melden dat
Imke Courtois, Audrey Demoustier, Sara Yüceil, Britt Vanhamel en Davinia Vanmechelen (allen Standard) niet geselekteerd werden terwijl ook Justine Vanhaevermaet (Lierse) er niet bij is. Riana Nainggolan (Res Roma), vorig jaar nog opgeroepen voor de Cyprus Women’s Cup, is dan weer blijkbaar helemaal van de radar verdwenen.

België speelt op de Algarve Cup 2016 achtereenvolgens tegen Ijsland (woensdag 2 maart 2016), Canada (vrijdag 4 maart 2016) en Denemarken (maandag 7 maart 2016) vooraleer het op woensdag 9 maart 2016 nog een klassementswedstrijd of de finale speelt! De toegang voor deze duels mocht U in Portugal zijn is gratis. Het vertrek naar Faro voor de Belgian Red Flames is gepland op dinsdag 1 maart 2016 en het verblijf is voorzien in Quarteira.

Lees meer over Tine Schryvers (Valerenga IF):
Vrouwenteam.be

Lees meer over Lenie Onzia (FC Twente):
Vrouwenteam.be
en via:
Vrouwenteam.be

Bekijk het volledige programma van de Algarve Cup 2016:
Vrouwenteam.be

Bekijk ook de Deense selektie:
Vrouwenteam.be

Share