In de eerste provinciale West-Vlaanderen liep leider SW Ladies Harelbeke aan de top van het klassement verder uit zonder zelf te moeten spelen. De achtervolgers SK Staden en het beloftenteam van Famkes Westhoek Diksmuide Merkem lieten punten liggen.

SW Ladies Harelbeke won met forfaitcijfers thuis tegen SK Reningelst 5-0 wat 3 extra punten betekende voor de leider. Eerste achtervolger SK Staden kwam ondertussen verder niet voorbij KFC Heist Ladies. Het werd daar 3-3 nadat de bordjes bij de rust ook al in evenwicht waren (1-1). De doelpunten kwamen van Stacey Vandycke (1-0, 35ste minuut), Annelies Vanwelden (1-1, 43ste en 1-2, 49ste minuut), Enya Wybaillie (2-2, 60ste minuut), Annelies Vanwelden met haar derde van de dag en de 33ste in de competitie (2-3, 67ste minuut) en Stacey Vandycke met haar tweede goal van de wedstrijd (3-3, 79ste minuut). SK Staden volgt nu op 4 punten van de leider die ook nog een wedstrijd te goed heeft op bezoek bij SC Zonnebeke begin maart 2019.

Annelies Vanwelden scoorde inmiddels al 33 competitiedoelpunten dit seizoen voor KFC Heist Ladies! Foto – (c) KFC Heist Ladies

Ook het beloftenteam van Famkes Westhoek Diksmuide Merkem verloor punten. Het ging thuis verrassend onderuit tegen het beloftentteam van KSK Voorwaarts Zwevezele met 1-2. Daar werden de doelpunten gescoord door Athina Vercaemer (0-1, 54ste minuut), Brookelynn Cooreman (1-1, 59ste minuut) en Jolien Van Melle (1-2, 63ste minuut). De bezoekers kwamen vervolgens met tien te staan na de uitsluiting van N. Mommerency (2x geel) in de 67ste minuut) maar de paal hield Sita Vandewalle op het einde van de wedstrijd nog van de gelijkmaker. FW Diksmuide Merkem B ziet nu in het klassement op de derde plaats KFC Heist Ladies op gelijke hoogte komen met 38 punten.

DV Kortrijk – KSV Bredene (14u30);

PS: Melden we ook nog dat KFC Heist Ladies, dat in 2018 voor het tweede jaar op rij de Beker van West-Vlaanderen won, genomineerd is voor de titel van sportclub van de stad Knokke-Heist samen met Royal Knokke FC en Tennisclub Duinbergen. Ex-speelster Katinka Dubois, die nu bij Club Brugge speelt, is kandidaat sportvrouw van Knokke-Heist. Het gaat tussen haar en Emma Vandevyvere (Shooting Air Vossenhul).