Terwijl de Belgian Red Flames nog altijd in het zonnige Spanje vertoeven stond er op zaterdag 19 januari 2019 in de Belgische eerste en tweede klasse een volledige speeldag op het programma. U kan hieronder een overzicht met alle uitslagen bekijken.

SV Zulte Waregem – KRC Genk Ladies B 1-0;
Tongeren – FWS Woluwe 1-4;
Standard B – VC Moldavo 1-4;
USGTH – KAA Gent Ladies B (werd verplaatst naar 16/02/2019 om 15 uur);

FWS Woluwe blijft leider met nu 38 punten uit 15 wedstrijden. Het heeft 1 punt voorsprong op Club Brugge. Massenhoven en SV Zulte Waregem staan op een gedeelde 3de plaats met allebei 26 punten. Onderaan 3 ploegen met alledrie 12 punten en dat zijn het beloftenteam van Standard, Tongeren en USGTH, dat wel nog een wedstrijd te goed heeft.

SV Zulte Waregem B – Olsa Brakel 3-1;

Bekijk een samenvatting van Club Brugge B – Dames VK Egem met dank aan Siebe Cambier:

KSK Voorwaarts Zwevezele blijft leider met 41 punten uit 15 duels voor Wuustwezel dat 40 punten heeft. Dames VK Egem is derde met 30 punten. Onderaan is het beloftenteam van USGTH 11de met 17 punten, Loenhout SK is na een overwinning in de derby tegen Maria-Ter-Heide nu 12de met 15 punten, het beloftenteam van SC Eendracht Aalst volgt als 13de met 7 punten en KDC Ruddervoorde sluit de rij als 14de nog altijd zonder punten!

RES Couvin-Mariembourg – FC Irlande Auderghem 0-3;

***Het beloftenteam van OH Leuven blijft leider met 40 punten uit 15 wedstrijden voor DVC Eva’s Tienen dat 38 punten telt. KV Mechelen is 3de met 34 punten, het beloftenteam van RSC Anderlecht vierde met 33 punten en ASE De Chastre valt terug naar de 5de plaats met nu 32 punten. Onderaan sprong Irlande Auderghem over Sibret naar de 10de plaats met nu 14 punten. Sibret is 11de met 13 punten maar het heeft wel nog een inhaalwedstrijd te goed. Bokrijk Sport is 12de met 6 punten, RES Couvin-Mariembourg 13de met 5 punten en FC Fémina La Louvière is 14de en laatste nog altijd zonder punten.

***De Belgian High Potentials speelden ook op zaterdagnamiddag in het Spaanse San Pedro del Pinator 1-1-gelijk tegen de Noorse U23. De doelpunten waren van Ella Van Kerkhoven (1-0, 69ste minuut) en van Karina Sævik 1-1, 74ste minuut).

België speelde met: Diede Lemey (46′ Justien Odeurs); Jody Vangheluwe, Silke Vanwynsberghe, Ella Vierendeels, Isabelle Iliano; Nicky Van den Abbeele, Elke Van Gorp, Lisa Petry (46′ Chloë Vande Velde), Davinia Vanmechelen, Amber Maximus (63′ Celien Guns), Ella Van Kerkhoven.
Kwamen niet in actie: Maud Coutereels, Marie Minnaert, Yana Daniëls.

***In het Stade Océane van de Franse tweedeklasser Le Havre speelde Frankrijk, het gastland van het komende WK 2019, een oefenwedstrijd tegen de Verenigde Staten, de regerende wereldkampioen. Frankrijk won dat vriendschappelijke duel met 3-1 dankzij doelpunten van Kadidiatou Diani (1-0, 9de en 2-0, 56ste minuut) en Marie Antoinette Katoto (3-0, 78ste minuut) terwijl Mallory Pugh het eerreddende doelpunt lukte voor de bezoekers (3-1, 90ste + 1′ minuut).

U kan een samenvatting bekijken dankzij FFF TV:

PS: De Belgian Red Flames wonnen op zondag 20 januari 2019 in San Pedro del Pinatar een oefenwedstrijd tegen Ierland met 1-0. Het enige doelpunt van de wedstrijd werd gescoord door Elena Dhont (KAA Gent Ladies). In haar tweede interland was dit meteen haar eerste doelpunt voor de Belgian Red Flames!