Share

De halve finales van de Beker van België, de Croky Cup 2018-19 bij de mannen, gaan in deze week met veel sneeuwval wel door maar dat is niet het geval voor de eerste kwartfinale van de Beker van België bij de vrouwen.

De topaffiche tussen KAA Gent Ladies, bekerwinnaar in 2017, en RSC Anderlecht, landskampioen in 2018, zal op vrijdagavond 25 januari 2019 in Oostakker vanwege de hevige sneeuwval de voorbije dagen niet doorgaan. De wedstrijd is inmiddels afgelast. Al bij al is dat misschien ook wel een positief gegeven voor beide ploegen want noch de vrouwelijke Buffalo’s noch vrouwelijk paars-wit hadden de voorbije weken hun speelsters ter beschikking om deze wedstrijd degelijk voor te bereiden aangezien ze op stage waren in Spanje met de Belgian Red Flames. Coaches Dave Mattheus (KAA Gent Ladies) en Patrick Wachel (RSC Anderlecht) mochten immers de voorbije weken zo goed als alleen trainen …

Foto – (c) KAA Gent Ladies

Over de andere drie kwartfinales in de Beker van België is voorlopig nog geen beslissing genomen of er al dan niet wordt gespeeld.

Dit zijn die 3 andere kwartfinales die voorzien zijn op zaterdag 26 januari 2019:
KRC Genk Ladies – SC Eendracht Aalst (1ste klasse) (14u);
Standard – KRC Genk Ladies B (1ste klasse) (15u);
FWS Woluwe (1ste klasse) – KVK Svelta Melsele (1ste klasse) (15u);

Volg alle afgelastingen op de voet via:
Website KBVB

Lees nog meer over de onvrede tussen de Belgische vrouwenvoetbalteams en de KBVB via:
Vrouwenteam.be

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Vrouwenteam TV

Melissa Decroix en Bo Vandenberghe, die allebei uitkomen voor de West-Vlaamse tweede provincialer VK Dadizele, waren toeschouwer bij de heenwedstrijd van de eerste halve finale tussen KV Mechelen en Union SG! Foto – (c) VK Dadizele/MDBV

PS: Op woensdagavond 23 januari 2019 speelden KV Mechelen en Union Sint-Gilloise, de twee clubs uit 1ste klasse B, in de eerste halve finale gelijk. Het werd in het AFAS Stadion waar KAA Gent Ladies in 2017 de Beker van België bij de vrouwen won, een 0-0-gelijkspel. Op donderdag 24 januari 2019 ontvangt KAA Gent in de Ghelamco Arena in de tweede heenwedstrijd van de halve finales KV Oostende. Dat duel zal wel plaatsvinden.

Share