Share

De Beker van België in het vrouwenvoetbal is inmiddels ook een verhaal apart. Op vrijdag 25 januari 2019 gaf eersteklasser KVK Svelta Melsele forfait voor de kwartfinale van zaterdag 26 januari 2019 op bezoek bij Fémina White Star Woluwe, de herfstkampioen en huidige leider in eerste klasse.

Het betekent dat in april van dit jaar FWS Woluwe, net als in het seizoen 2010/11, in de halve finales van de Beker van België zal mogen aantreden. Toen werd FWS Woluwe in een heen- en terugwedstrijd (3-5 en 1-3) uitgeschakeld door de latere winnaar Sinaai Girls, dat toen nog getraind werd door Tamara Cassimon, de huidige coach van FWS Woluwe.

FWS Woluwe hoeft dus net als in de achtste finales toen het vrijgeloot was nu ook in de kwartfinales niet in actie te komen. Voor de volledigheid wel meegeven dat FWS Woluwe al eerder bekerduels won dit seizoen namelijk in de derde ronde op zaterdag 8 september 2018 thuis tegen de Antwerpse eerste provincialer KVV Vosselaar (8-1) en in de vierde ronde op zaterdag 13 oktober 2018 schakelde het aan de Kastanjelaan in Zulte ook SV Zulte Waregem uit (2-3). In de achtste finales was het dus vrij en in de kwartfinales profiteert het van het forfait van KVK Svelta Melsele om naar de halve finale van de Beker van België door te stoten waar het in principe op zaterdag 13 april 2019 op bezoek gaat bij de winnaar van de topaffiche tussen KAA Gent Ladies, bekerwinnaar in 2017, en RSC Anderlecht, de Belgische landskampioen 2018! Die wedstrijd die vrijdagavond 25 januari 2019 op het programma stond werd gisteren al afgelast. Ook het duel van zaterdag 26 januari 2019 tussen Standard en het beloftenteam van KRC Genk Ladies is inmiddels al afgelast. KRC Genk Ladies tegen eersteklasser SC Eendracht Aalst gaat voorlopig wel nog door.

Foto – (c) KRC Genk Ladies

***Dit is het volledige programma van de kwartfinales op zaterdag 26 januari 2019:
KAA Gent Ladies – RSC Anderlecht AFGELAST;
Standard – KRC Genk Ladies B (1ste klasse) AFGELAST;
FWS Woluwe (1ste klasse) – KVK Svelta Melsele (1ste klasse) 5-0 forfait;
KRC Genk Ladies – SC Eendracht Aalst (1ste klasse) (14u);

KRC Genk Ladies en SC Eendracht Aalst speelden ook vorig seizoen tegen mekaar maar toen in de achtste finales. U kan hier nog een samenvatting van dit duel bekijken dankzij Vrouwenteam TV:

***De halve finales zijn gepland op zaterdag 13 april 2019 om 15 uur:
Winnaar Standard/KRC Genk Ladies B – Winnaar KRC Genk Ladies/SC Eendracht Aalst;
Winnaar KAA Gent Ladies/RSC Anderlecht – FWS Woluwe;

De finale is voorzien op paasmaandag 22 april 2019 om 15 uur maar de lokatie is nog niet bekend.

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Vrouwenteam TV

Share