Share

Voor de eerste kwartfinale van de Beker van België in het vooropgestelde weekend moest je op zaterdag 26 januari 2019 naar Limburg waar KRC Genk Ladies, vorig jaar in Eupen nog verliezend finalist, eersteklasser SC Eendracht Aalst ontving in een heruitgave van de achtste finale van vorig seizoen.

U kan een samenvatting van dit duel bekijken dankzij Vrouwenteam TV:

KRC Genk Ladies uit de Super League won dus met 5-0 tegen SC Eendracht Aalst dankzij doelpunten van Celien Guns (1-0, 20ste minuut) voor de rust en van Yenthe Kerckhofs (2-0, 48ste minuut), een dubbel van Silke Leynen (3-0, 58ste en 4-0, 62ste minuut), en een goaltje van Yuna Appermont (5-0, 87ste minuut) in de tweede helft. Het team van trainer Guido Brepoels en captain Riete Loos stoot dus door naar de halve finales waar het in principe op zaterdag 13 april 2019 een uitwedstrijd speelt tegen de winnaar van de kwartfinale tussen Standard en het beloftenteam van KRC Genk Ladies dat in de eerste klasse uitkomt. Op paasmaandag 22 april 2019 kan het dan eventueel een tweede finale spelen.

Luister naar Chloë Van Mingeroet (SC Eendracht Aalst):

Luister naar Yuna Appermont (KRC Genk Ladies):

Luister naar Guido Brepoels (trainer KRC Genk Ladies):

Voor nog meer over de kwartfinales in de Beker van België 2018/19:
Vrouwenteam.be

Trainer Guido Brepoels van KRC Genk Ladies was op maandag 28 januari 2019 ook te gast in het Sportcafé bij TVL:
TVL.be

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Vrouwenteam TV

Share