Share

Op woensdag 24 februari 2016 nog voor de duels in de UEFA Champions League werden afgetrapt stonden de halve finales in de Beker van België op het programma. Konden de underdogs KSK Heist en Ladies Genk de favorieten bekerhouder Lierse en RSC Anderlecht, de leider in de Super League verrassen?

KSK Heist ging in de derby thuis tegen Lierse onderuit na een doelpunt van Justine Vanhaevermaet net voor het halfuur (0-1, 28ste minuut) en een tweede goal van Tine De Caingy, die op de 12de speeldag in de Super League al vier keer scoorde, twintig minuten voor het einde van de wedstrijd (0-2, 70ste minuut). De bekerhouder staat dus onder leiding van trainer Daniel Simmes in de finale die meer dan waarschijnlijk op zondag 17 april 2016 zal gespeeld worden.

Justine Vanhaevermaet en coach Daniël Simmes kunnen hun bekertriomf van vorig seizoen met Lierse straks verlengen! Foto - David Catry

Justine Vanhaevermaet en coach Daniël Simmes kunnen hun bekertriomf van vorig seizoen met Lierse straks verlengen! Foto – David Catry

De tegenstander in die finale heet RSC Anderlecht, de huidige leider in de Super League, die op bezoek bij Ladies Genk in het B-stadion van de Cristal Arena al vroeg op voorsprong kwam dankzij een mooi schot van Pauline Crammer (0-1). Kort voor het halfuur zorgde Anaëlle Wiard zelfs voor een tweede bezoekend doelpunt (0-2) en toen leek het even alsof de wedstrijd beslist was maar Ladies Genk bleef moedig van zich afbijten en Stevie Malagrida zorgde nog voor de rust voor de aansluitingstreffer (1-2). Het talrijk opgekomen Genkse publiek schreeuwde de Ladies naar voor en het begon helemaal te geloven in een stunt toen Stevie Malagrida in het begin van de tweede helft met een knap schot vanop afstand voor de gelijkmaker zorgde (2-2, 54ste minuut). In de competitie kreeg vrouwelijk paars-wit nog maar drie goals tegen in twaalf wedstrijden. Nu lagen er al twee in het mandje in minder dan een uur wedstrijd. Zou hier dan de verrassing in de beker vallen? Het leek mogelijk. Stevie Malagrida kopte nog eens over en Genk bleef de verdediging van Anderlecht belagen maar tot scoren kwam het dan toch niet meer. Dat beslissende doelpunt viel wel aan de overkant toen de voor Ella Van Kerkhoven ingevallen Noémie Gelders op aangeven van Anaëlle Wiard iets minder dan tien minuten voor tijd het winnende doelpunt tegen de netten tikte (2-3, 81ste minuut). RSC Anderlecht staat dus na de bekerwinst in 2013 voor de tweede keer in vier jaar in de finale waar het voor het eerst ooit Lierse, de regerende bekerhouder, zal ontmoeten.

Noémie Gelders viel in en werd de matchwinnaar voor RSC Anderlecht op bezoek bij Ladies Genk! Foto - David Catry

Noémie Gelders viel in en werd de matchwinnaar voor RSC Anderlecht op bezoek bij Ladies Genk! Foto – David Catry

Dit waren de resultaten van beide halve finales:
KSK Heist – Lierse SK 0-2 (rust: 0-1);
Doelpunten: 28′ Justine Vanhaevermaet 0-1, 70′ Tine De Caigny 0-2.

Ladies Genk – RSC Anderlecht 2-3 (rust: 1-2);
Doelpunten: 2′ Pauline Crammer 0-1, 27′ Anaëlle Wiard 0-2, 37′ Stevie Malagrida 1-2, 54′ Stevie Malagrida 2-2, 81′ Noémie Gelders 2-3.

De finale zal dus gaan tussen Lierse SK en RSC Anderlecht wellicht op zondag 17 april 2016 maar waar dat is nog niet bekend.

Voor de volledigheid ook nog de uitslagen in de achtste finales van de UEFA Champions League die op deze woensdag 24 februari 2016 gespeeld werden:
PSV Eindhoven – Atletico Madrid 0-0;
Dinamo Kiev – Manchester City 1-3;

Share