Share

In derde klasse B werd Sterrebeek alleen leider nadat het met 0-9 won op bezoek bij rode lantaarn Couvin-Mariembourg. Het team dat als enige in de nationale reeksen nog geen wedstrijd kon winnen dit seizoen acteerde naar verluidt zwak maar toch moedig. Bij de rust stond het al 0-7 voor de bezoekers en de wedstrijd eindigde net niet op dubbele cijfers. Jasmien Van den Elsen en Linde Janssens scoorden elk 3 keer, Ruth Van Den Bossche zorgde voor een dubbel en Annelies Van Impe scoorde 1 keer.

ASE De Chastre is niet langer co-leider na verrassend thuisverlies tegen het beloftenelftal van Tongeren (0-1). Het enige doelpunt van de wedstrijd viel even voor het halfuur. In de 28ste minuut scoorde Elisa Florio met een lob na een vrije trap van Audrey Welter (0-1). ASE De Chastre valt terug naar de derde plaats.

Halveweg Zonhoven, dat thuis met 6-0 won tegen Jamioulx, is nu tweede. Bij de rust stond het 1-0 na een goaltje van Lore Brands. In de tweede helft maakten Lotte Driesen, Hanne Franssens en Nele Put met 3 goals (de 3-0, de 4-0 en de 6-0 waardoor ze nu op 29 doelpunten uitkomt) het half dozijn vol.

Een winfie van Halveweg Zonhoven! (c) ASP

Een winfie van Halveweg Zonhoven! (c) ASP

Dit waren alle uitslagen in derde klasse B:
Aywaille – Bilzen United 6-1;
RJ Arlonaise – Bokrijk Sport 2-1;
Halveweg Zonhoven – Jamioulx 6-0;
USGTH B – Fémina Sp.de Charleroi 9-0;
ASE De Chastre – Tongeren B 0-1.
Couvin-Mariembourg – Sterrebeek 0-9;
Standard C bye.

Sterrebeek staat op kop met 43 punten uit 17 duels, Halveweg Zonhoven volgt op 1 punt, ASE De Chastre, dat thuis verloor tegen het beloftenteam van Tongeren valt terug tot op 3 punten. Onderaan is de stand ongewijzigd want zowel Bilzen United (11de met 9 punten), Jamioulx (12de met 5 punten) als Couvin-Mariembourg (13de met 2 punten) verloren.

Dit is het programma voor zaterdag 27 februari 2016 om 15 uur:
Tongeren B – Aywaille (13u);
Bilzen United – Halveweg Zonhoven (14u30);
Jamioulx – Couvin-Mariembourg;
Standard C – ASE De Chastre (16u30);
Sterrebeek – USGTH B (17u);
Fémina Sp. de Charleroi – RJ Arlonaise (17u);
Bokrijk Sport is bye.

In derde klasse A ontving Royal Knokke FC Ladies op zaterdagavond 20 februari leider Maria-ter-Heide met flink wat extra-sportieve bekommernissen aan het hoofd. Het team kreeg immers te horen dat het volgend seizoen wellicht niet meer bestaat. Toch gaven de Ladies zich op het kunstgrasveld en ondanks een heel krachtige wind voluit maar ze konden niet verhinderen dat het een nederlaag werd. Annelies Vanwelden scoorde 2 keer voor de thuisploeg, Stephanie Ehlen, Aafke Den Ridder op vrije trap, Mariska Hufkens met een dubbel (één goal voor de rust en één in de tweede helft) en Charlotte Van Wynsberghe eveneens met een dubbel voor de bezoekers zodat het uiteindelijk 2-6 werd. Nog maar de tweede thuisnederlaag voor de thuisploeg die wel de trainer zag opstappen wegens nog niet nagekomen financiële overeenkomsten.

Annelies Vanwelden, hier tijdens de finale van de Beker van West-Vlaanderen 2015, was 2 keer succesvol voor R. Knokke FC Ladies maar dat kon de extra-sportieve strubbelingen nauwelijks doen vergeten. Foto - David Catry

Annelies Vanwelden, hier tijdens de finale van de Beker van West-Vlaanderen 2015, was 2 keer succesvol voor R. Knokke FC Ladies maar dat kon de extra-sportieve strubbelingen nauwelijks doen vergeten. Foto – David Catry

De eerste achtervolger van Maria-ter-Heide won ook. KSK Voorwaarts Zwevezele kwam thuis tegen Strijland Gooik wel op achterstand maar Eva Deparck maakte gelijk vanop de stip (1-1). Bij de rust stond het al 3-1 en uiteindelijk werd het 8-1 voor de thuisploeg met twee doelpunten van Celine Vandekerckhove (inmiddels aan 28 goals dit seizoen), een dubbel van Manon de Bart, eentje van Fem Vandewalle, ééntje van Céline Decock en het tweede van de namiddag van Eva Deparck.

Eva Deparck bracht KSK Voorwaarts Zwevezele langszij tegen Strijland Gooik waarna er nog flink gescoord werd! Foto - David Catry

Eva Deparck bracht KSK Voorwaarts Zwevezele langszij tegen Strijland Gooik waarna er nog flink gescoord werd! Foto – David Catry

KV Mechelen, de derde in de stand, hoefde niet in actie te komen want een griepvirus had toegeslagen bij KDC Ruddervoorde dat dan ook forfait gaf voor dit duel.

Dit waren alle uitslagen in derde klasse A:

KAA Gent Ladies C – Turnhout 5-1;
SK Staden – KSK Beveren 2-1;
KV Mechelen – KDC Ruddervoorde 5-0 forfait;
Lentezon Beerse – DV Famkes Merkem B 2-1;
KSK Voorwaarts Zwevezele – Strijland Gooik 8-1;
KFC Merelbeke – KWS Desselgem 5-0;
R. Knokke FC – Maria-ter-Heide 2-6.

Maria-ter-Heide blijft leider met nu 49 punten uit 18 duels
, voor KSK Voorwaarts Zwevezele met 45 punten en KV Mechelen, dat niet in actie hoefde te komen vanwege het forfait van Ruddervoorde, met 44 punten. Onderaan haalde Lentezon Beerse als enige een overwinning waardoor het nu alleen op de 11de plaats staat met 13 punten. Ruddervoorde is 12de met 10 punten maar met nog een wedstrijd te goed, Desselgem 13de met 9 punten en het beloftenteam van Merkem laatste met 7 punten.

Dit is het programma voor zaterdag 27 februari 2016 om 15 uur:

KSK Beveren – KSK V. Zwevezele (12u);
Maria-ter-Heide – KAA Gent Ladies C (13u);
Turnhout – SK Staden (13u);
Strijland Gooik – KV Mechelen (14u30);
KDC Ruddervoorde – Lentezon Beerse;
KWS Desselgem – R. Knokke FC Ladies;
DV Famkes Merkem B – KFC Merelbeke (16u30).

Lees meer over Knokke – Maria-ter-Heide:
Website Maria-ter-Heide

Share