Share

Op vrijdag 26 februari 2016 stond er niet alleen een wedstrijd in de Jupiler Pro League op het programma in de Ghelamco Arena. Er werd ook al een vooruitgeschoven duel gespeeld in de eerste klasse van het vrouwenvoetbal.

K. Kontich FC won dat eerste duel op de 19de speeldag thuis tegen OH Leuven B met 4-2 terwijl regerend landskampioen KAA Gent in de Jupiler Pro League thuis de drie punten pakte tegen Lokeren. In de Ghelamco Arena werd het 3-1.

In Nederland won Lenie Onzia met FC Twente thuis tegen SC Heerenveen met 2-0 na goals van Maayke Heuver (1-0, 4de minuut) en Renate Jansen (2-0, 58ste minuut). De ex-speelster van DVC Eva’s Tienen die opgeroepen werd voor de Algarve Cup 2016 bij de Belgian Red Flames stond aan de aftrap en werd na een uur vervangen. In de andere duels won leider Ajax op bezoek bij Telstar met 0-1 en haalde ADO Den Haag het thuis tegen PEC Zwolle met 3-2. PSV was op deze avond vrij!

Dit is de rest van het programma in de nationale reeksen van het Belgsiche vrouwenvoetbal op zaterdag 27 februari 2016 om 15 uur:

Eerste klasse:
DV Famkes Merkem – FWS Woluwe (14u);
VC Dames E. Aalst – Lierse B (14u30);
USGTH – VC Moldavo;
Massenhoven – RSC Anderlecht B;
Tongeren – KAA Gent Ladies B (16u);
Standard B – SV Zulte Waregem (16u30).

Tweede klasse:
Rapide Wezemaal – Wuustwezel (13u30);
Ladies Genk B – Dames VK Egem;
GFA Sinaai – Wallonia Club Sibret;
Wolfsdonk Sport – Club Brugge;
SV Zulte Waregem B – Eendracht Louwel (15u30);
Svelta Melsele – Cerkelladies Brugge (16u30).

Derde klasse A:
KSK Beveren – KSK V. Zwevezele (12u);
Maria-ter-Heide – KAA Gent Ladies C (13u);
Turnhout – SK Staden (13u);
Strijland Gooik – KV Mechelen (14u30);
KDC Ruddervoorde – Lentezon Beerse;
KWS Desselgem – R. Knokke FC Ladies;
DV Famkes Merkem B – KFC Merelbeke (16u30).

Derde klasse B:
Tongeren B – Aywaille (13u);
Bilzen United – Halveweg Zonhoven (14u30);
Jamioulx – Couvin-Mariembourg;
Standard C – ASE De Chastre (16u30);
Sterrebeek – USGTH B (17u);
Fémina Sp. de Charleroi – RJ Arlonaise (17u);
Bokrijk Sport is bye.

PS: Ook nog melden dat op deze vrijdag 26 februari 2016 de FIFA een nieuwe voorzitter heeft. De Zwitser Gianni Infantino, in het verleden secretaris-generaal bij de UEFA en ook altijd aanwezig op de finales van de UEFA Women’s Champions League, werd verkozen als 9de FIFA-president uit de geschiedenis als opvolger van Sepp Blatter, die in 1998 de leiding kreeg binnen de wereldvoetbalbond.

Share