Op de 19de speeldag in de eerste klasse van het Belgische vrouwenvoetbal won het beloftenteam van Standard de topaffiche thuis tegen SV Zulte Waregem. Het waren nochtans de bezoekers die de beste start namen met een knap doelpunt van Ulrike De Frère (0-1) maar nauwelijks een minuut later zorgt een misverstand ervoor dat doelvrouw Ianthe Meersschaert de bal even buiten de grote rechthoek met de hand beroert. De scheidsrechter stuurt haar uit het veld en Jolien Douterloigne komt als tweede keeper het veld op waardoor Ulrike De Frère naar de bank verdween. In de numerieke meerderheid komt de thuisploeg op het halfuur langszij via Zoë Van Eynde (1-1) en tien minuten voor de rust zet ze het beloftenteam van de vrouwelijke Rouches zelfs op voorsprong (2-1). Na de rust probeert vrouwelijk Essevee met nieuwe moed de bakens te verzetten maar als de scheidsrechter Charlien Ver Eecke belet om de bal te recupereren met een derde goal als gevolg – Zoë Van Eynde bedient Sarah Wijnants die succesvol afwerkt – is de wedstrijd gespeeld. Maurane Marinucci onderscheidde zich vervolgens nog met een zeldzame hat-trick in een tijdspanne van een kwartier (met als aangevers Zoë Van Eynde, Sarah Wijnants en Morgane Aelen) waarna Yuna Appermont met een schot de eincijfers op het bord zette (7-1). Door de winst heeft Standard B nu 9 punten voorsprong op SV Zulte Waregem en KAA Gent Ladies B, dat wel een wedstrijd meer gewonnen heeft.

KAA Gent Ladies B pakte immers de 3 punten mee op bezoek bij Tongeren dat in de eerste helft wel goed stand hield maar na een mistasten in de verdediging de bezoekers zag scoren via Emma Van Britsom (0-1). Na de pauze trok Tongeren het spel naar zich toe en het kwam gelijk via Gaelle Vozza (1-1). Tongeren wilde meer en ging op zoek naar het winnende doelpunt. De thuisploeg creëerde de kansen maar het was KAA Gent Ladies B dat op de counter toesloeg en via Mariam Abdulai Toloba het winnende doelpunt lukte (1-2).

DV Famkes Merkem dat zijn vierde plaats kon verstevigen slaagde niet in die opdracht. Het kwam thuis tegen Woluwe al snel 0-2 achter na goals van Sien Van Liefferinge (0-1) en Valérie Jansen (0-2). Maar via een strafschopdoelpunt van Sofie Huyghebaert (1-2) en een goal van Bieke Deman stonden de bordjes bij de rust in evenwicht (2-2). Sien Van Liefferinge bracht de gesternden uit Woluwe 2-3 voor maar Merkem reageerde nu via Laura Delheye (3-3). Het was Sandy Bourtembourg die uitendelijk Woluwe de volle buit bezorgde (3-4).

Valérie Jansen lukte een goal voor een winnend FWS Woluwe! Foto - MamPict

Valérie Jansen lukte een goal voor een winnend FWS Woluwe! Foto – MamPict

Kontich kwam op gelijke hoogte met DV Famkes Merkem nadat het op vrijdagavond 26 februari 2016 al thuis won tegen OH Leuven B dat met drie U15-speelsters aan de aftrap stond (namelijk Hazel Engelen, Sari Kees en Femke Bergans). De wedstrijd was nauwelijks op gang gebracht of Kontich stond al op voorsprong. Lucinda Michez stuurde Katrien Vermeiren diep en zij aarzelde niet (1-0). Jong OHL knokte zich echter terug in de wedstrijd en na een mooie persoonlijke actie zorgde Paulien Stas voor de gelijkmaker (1-1), meteen ook de ruststand. Na de pauze was de wedstrijd evenwichtig maar na een hoekschop van Lucinda Michez zorgde Inge Firlefijn opnieuw voor een verschil (2-1). Het team uit Leuven kwam opnieuw terug nu na een persoonlijke actie van Liesl Dupont (2-2). Bij een standaardsituatie bereikte Lucinda Michez Joke Verelst en zo werd het 3-2. Daarna bekroonde Lucinda Michez haar schitterende wedstrijd door zelf het vierde doelpunt voor haar rekening te nemen met een knap banaanschot (4-2).

Massenhoven klimt opnieuw naar de 6de plaats na thuiswinst tegen het beloftenteam van RSC Anderlecht dat via Noémie Gelders (midweeks nog matchwinnaar voor het eerste team op Ladies Genk) op het kwartier op voorsprong kwam (0-1). Maar na twee mooi uitgespeelde aanvallen kwam de kwartfinalist in de Beker van België op gelijke hoogte via Evi De Ridder en zelfs op voorsprong via Sofie Haesmans (2-1). Daar bleef het na een scoreloze tweede helft bij.

VC Dames Eendracht Aalst kwam thuis tegen het beloftenteam van Lierse op achterstand toen Kelly Philippaerts met links binnentrapte (0-1) maar nauwelijks enkele ogenblikken later stonden de bordjes opnieuw gelijk toen Annelies Van De Steen een vrije trap nam en Evy De Smedt binnenkopte (1-1). Ook hier werd na de rust niet meer gescoord.

Moldavo tenslotte won op bezoek bij Union Saint-Ghislain Tertre Hautrage. Het enige doelpunt van de wedstrijd viel kort na de rust toen Bo Schepkens enkele tegenstanders dolde op links en vervolgens een mooie voorzet gaf waar Lise Dierckx eenvoudig kon binnentikken (0-1, 47ste minuut).

Lise Dierckx lukte op aangeven van Bo Schepkens het winnende doellpunt van Moldavo op bezoek bij Union Saint-Ghislain Tertre Hautrage! Foto - Dirk Vuylsteke

Lise Dierckx lukte op aangeven van Bo Schepkens het winnende doellpunt van Moldavo op bezoek bij Union Saint-Ghislain Tertre Hautrage! Foto – Dirk Vuylsteke

Dit waren alle doelpuntenmakers op de 19de speeldag:

Kontich – OH Leuven B 4-2 (rust: 1-1);
Doelpunten: Katrien Vermeiren 1-0, Paulien Stas 1-1, Inge Firlefijn 2-1, Liesl Dupont 2-2, Joke Verelst 3-2, Lucinda Michez 4-2.

DV Famkes Merkem – FWS Woluwe 3-4 (rust: 2-2);
Doelpunten: Sien Van Liefferinge 0-1, Valérie Jansen 0-2, Sofie Huyghebaert 1-2 op strafschop, Bieke Deman 2-2, Sien Van Liefferinge 2-3, Laura Delheye 3-3, Sandy Bourtembourg 3-4.

VC Dames E. Aalst – Lierse B 1-1 (rust: 1-1);

Doelpunten: Kelly Philippaerts 0-1, Evy De Smedt 1-1.

USGTH – VC Moldavo 0-1 (rust: 0-1);
Doelpunt: 47′ Lise Dierckx 0-1.

Massenhoven – RSC Anderlecht B 2-1 (rust: 2-1);

Doelpunten: Noémie Gelders 0-1, Evi De Ridder 1-1, Sofie Haesmans 2-1.

Tongeren – KAA Gent Ladies B 1-2 (rust: 0-1);
Doelpunten: Emma Van Britsom 0-1, Gaelle Vozza 1-1, Mariam Abdulai Toloba 1-2.

Standard B – SV Zulte Waregem 7-1 (rust: 2-1);

Doelpunten: 6′ Ulrike De Frère 0-1, 30′ Zoë Van Eynde 1-1, 35′ Zoë Van Eynde 2-1, 60′ Sarah Wijnants 3-1, 65′ Maurane Marinucci 4-1, 74′ Maurane Marinucci 5-1, 80′ Maurane Marinucci 6-1, 86′ Yuna Appermont 7-1.
Rode kaart: 7′ Ianthe Meersschaert (SV Zulte Waregem).