Share

Op zaterdag 23 februari 2019 kreeg Fémina White Star Woluwe, de leider in de eerste klasse, op de 18de speeldag het bezoek van Union Saint-Ghislain Tertre-Hautrage. Geen makkelijke tegenstander want de heenwedstrijd was begin oktober 2018 nog op een scoreloos gelijkspel geëindigd.

U kan de samenvatting van FWS Woluwe – USGTH Ladies bekijken dankzij Vrouwenteam TV:

FWS Woluwe won dus thuis tegen USGTH Ladies met 2-1. Lies Tambeur opende even over het halfuur met haar 16de doelpunt van het seizoen de score met een volley met rechts na een voorzet van Stephanie Suenens (1-0, 31ste minuut). Op aangeven van Valerie Schuilen kopte Jana Simons even over het uur de 2-0 tegen de netten (61ste minuut). De bezoekers konden nadien enkel nog de aansluitingstreffer scoren vanop de stip via Laura Gorniak (2-1, 83ste minuut). Na afloop van de wedstrijd kwam er nog leuk nieuws voor Woluwe uit Luik waar het beloftenteam van Standard won tegen Club Brugge (2-1). In de stand heeft FWS Woluwe nu 44 punten uit 18 wedstrijden. Dat zijn er 6 meer dan vrouwelijk blauw-zwart dat wel nog een wedstrijd te goed heeft op bezoek bij SC Eendracht Aalst. USGTH Ladies is nu 11de met 18 punten uit 18 duels. Het moet het beloftenteam van Standard (ook 18 punten uit 18 wedstrijden) laten voorgaan omdat zij een wedstrijd meer hebben gewonnen.

Luister naar Séverine Staumont (USGTH Ladies) dankzij Vrouwenteam TV:

Luister naar Els Glorieus (FWS Woluwe) dankzij Vrouwenteam TV:

Op de volgende speeldag gaat FWS Woluwe op zaterdag 2 maart 2019 op bezoek bij Famkes Westhoek Diksmuide Merkem. De aftrap in Diksmuide is om 16 uur. USGTH Ladies ontvangt dan een uurtje vroeger om 15 uur VC Moldavo. De week nadien op zaterdag 9 maart 2019 ontvangt FWS Woluwe in het Fallonstadion het beloftenteam van KAA Gent Ladies met aftrap om 15 uur. Voor USGTH Ladies volgt op die dag een bezoek aan KVK Svelta Melsele met aftrap om 16 uur.

FWS Woluwe D is de kampioen in de 3de provinciale B in Brabant ACFF! Foto – (c) Vrouwenteam.be / MaMPict

Na de wedstrijd gingen de speelsters van FWS Woluwe vlug naar het nabijgelegen B-veld in het Fallonstadion waar de D-ploeg door een 8-0-overwinning tegen Crossing Schaerbeek B kampioen speelde in de 3de provinciale B Brabant ACFF.

U kan beelden zien van de gezamenlijke titelviering dankzij Vrouwenteam TV:

Later op de dag maakte voorzitter Jean-Jacques Collin ook nog bekend dat Audrey Demoustier met ingang van volgend seizoen Tamara Cassimon, die terug assistent-bondscoach wordt bij de Belgian Red Flames, opvolgt als hoofdtrainer bij FWS Woluwe.

Luister naar Audrey Demoustier (FWS Woluwe) dankzij Vrouwenteam TV:

Voor nog meer over de nieuwe trainer van FWS Woluwe volgend seizoen:
Vrouwenteam.be

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Vrouwenteam TV

Share