Share

Na de thuisoverwinning in eerste klasse tegen USGTH Ladies was er bij Fémina White Star Woluwe op zaterdag 23 februari 2019 nog een belangrijke mededeling. Voorzitter Jean-Jacques Collin kondigde aan dat ex-Belgian Red Flame Audrey Demoustier volgend seizoen de opvolger wordt van Tamara Cassimon als hoofdtrainer van de club.

Voorzitter Jean-Jacques Collin van FWS Woluwe gaat verder met een vrouwelijke coach! Foto – (c) Vrouwenteam.be / MaMPict

Jean-Jacques Collin had in de voorbije twee seizoenen een zeer positieve ervaring met Tamara Cassimon, die straks opnieuw assistent-bondscoach van Ives Serneels wordt, als hoofdtrainer bij zijn club. Hij vond het nu een mooie gelegenheid en ook het gepaste moment om bekend te maken dat hij met een vrouwelijke coach verder gaat. Dat de keuze daarbij op Audrey Demoustier, de huidige captain bij FWS Woluwe, gevallen is hoeft niet te verbazen. De ex-Belgian Red Flame vertrok in 2008 vanuit Fémina White Star naar Standard maar ze bleef wanneer dat kon de jongeren van de club trainen. Na tal van titels en trofeeën bij Standard en 40 caps bij de Belgian Red Flames kwam ze in 2016 terug naar het Fallonstadion waar ze haar rol als speelster en coach bij de jeugd opnieuw opnam.

Audrey Demoustier in 2012 met Standard in de UEFA Women’s Champions League tegen Turbine Potsdam! Foto – (c) Sportpix.be / Joke Vuylsteke

‘Ze ligt goed in de groep, kent iedereen en heeft uiteraard alle kwaliteiten om deze stap met succes te zetten zeker nu ze ook al bezig is met het behalen van de nodige trainerdiploma’s’, aldus nog voorzitter Collin die volop bezig is met het verlengen van de overeenkomsten met het huidige team en die ook meegaf dat het nieuws rond de nieuwe trainer door de groep goed ontvangen werd.

Tijdens haar carrière als speelster zat ze niet vaak op de bank. Toch wordt dit haar plaats vanaf volgend seizoen als trainer van FWS Woluwe! Foto – (c) Sportpix.be / David Catry

Terwijl Audrey Demoustier haar laatste maanden als speelster afwerkt bij de club met wie weet een titel op het einde van het seizoen kijkt de voorzitter ook nog uit naar nieuwe en gerichte versterkingen zowel voor het eerste team alsook voor de provinciale teams waarvan er al twee (die in 2de en 3de provinciale Brabant ACFF) kampioen zijn en het team uit eerste provinciale volgend seizoen meer dan waarschijnlijk (ze kunnen ook kampioen worden) in de nationale reeksen gaat uitkomen.

Luister naar Audrey Demoustier over de wedstrijd tegen USGTH en haar nieuwe rol voor volgend seizoen dankzij Vrouwenteam TV:

Voor interviews met speeslters uit het Belgische en internationale voetbal:
Vrouwenteam TV

Share