Op de 18de speeldag in de eerste klasse liep leider FWS Woluwe uit aan de top van het klassement door de misstap van Club Brugge in Angleur tegen het beloftenteam van Standard maar meest opmerkelijk was de eerste overwinning van KVK Svelta Melsele na 7 nederlagen op rij!

KVK Svelta Melsele zorgde voor dé verrassing van de speeldag. Het won na 7 nederlagen op rij thuis tegen SV Zulte Waregem! Foto – (c) KVK Svelta Melsele

KVK Svelta Melsele won voor het laatst dit seizoen in de thuiswedstrijd tegen Massenhoven op zaterdag 24 november 2018 (1-0). Daarna volgden 7 verlieswedstrijden op rij en ook het doelpuntensaldo was negatief 8 gescoord en 35 tegen. Op papier had de thuisploeg dus tegen SV Zulte Waregem weinig kans. Maar in voetbal ben je nooit gewonnen vooraf. KVK Svelta Melsele speelde voor wat het waard was en lukte met een schot van Anke Goor van net buiten het strafschopgebied na 54 minuten het openingsdoelpunt (1-0). Die enige goal bleef tot het eindsignaal op het bord staan en zo pakte KVK Svelta Melsele onder leiding van coach Patrick Waem een belangrijke driepunter in de degradatiestrijd waar het nu opnieuw Tongeren en FW Diksmuide Merkem achter zich laat.

FWS Woluwe voor de aftrap van de thuiswedstrijd tegen USGTH Ladies! Foto – (c) Vrouwenteam.be / MaMPict

Bovenaan de rangschikking bleef leider FWS Woluwe thuis baas over Union Saint-Ghislain Tertre-Hautrage met een knappe 16de competitiegoal van Lies Tambeur (1-0, 31ste minuut) en een kopbalgoal van Jana Simons (2-0, 61ste minuut) vooraleer Laura Gorniak vanop de strafschopstip kon milderen voor de bezoekers (2-1, 83ste minuut). Anderhalf uur na het einde van de wedstrijd in het Fallonstadion kreeg Woluwe dan plots nog verrassend nieuws uit Angleur waar het beloftenteam van Standard thuis won tegen Club Brugge dankzij doelpunten van Magali Dinon op strafschop (1-0, 6de minuut) en Merel Smets 2-0 (69ste minuut). Vrouwelijk blauw-zwart kwam daar niet verder dan de aansluitingstreffer van Chelsey Vanhooren (2-1, 71ste minuut) nadat bij een 1-0-achterstand Katinka Dubois ook een strafschop naast mikte. Het betekent dat FWS Woluwe bovenaan met nu 44 punten uit 18 wedstrijden 6 punten uitloopt op Club Brugge, dat wel nog een wedstrijd te goed heeft op bezoek bij SC Eendracht Aalst.

Bekijk de video rond FWS Woluwe – USGTH Ladies dankzij Vrouwenteam TV:

Verder ook nog de overwinningen melden van het beloftenteam van KAA Gent Ladies (0-3 op Massenhoven), van SC Eendracht Aalst (4-0 thuis tegen Tongeren), van VC Moldavo (2-0 thuis tegen Kontich) en van het beloftenteam van KRC Genk Ladies (5-3 thuis tegen Famkes Westhoek Diksmuide Merkem met vier doelpunten van Hanne Merkelbach).

Dit waren alle doelpuntenmakers op de 18de speeldag in 1ste klasse:

SC E. Aalst – Tongeren 4-0 (rust: 1-0);
Doelpunten: 32′ Daisy Baudewijns 1-0, 60′ Nina Vindevoghel 2-0 op strafschop, 65′ Evy De Smedt 3-0, 81′ Tiana Andries 4-0.

VC Moldavo – Kontich 2-0 (rust: 1-0);
Doelpunten: 34′ Lien Mermans 1-0 op strafschop, 50′ Merel Groenen 2-0.

FWS Woluwe – USGTH 2-1 (rust: 1-0);
Doelpunten: 31′ Lies Tambeur 1-0, 61′ Jana Simons 2-0, 83′ Laura Gorniak 2-1 op strafschop

Massenhoven – KAA Gent Ladies B 0-3 (rust: 0-1);
Doelpunten: 35′ Ella Vierendeels 0-1, 61′ Sofie Vanhooren 0-2, 86′ Geena-Lisa Buyle 0-3.

KRC Genk Ladies B – FW Diksmuide Merkem 5-3 (rust: 2-2);
Doelpunten: 7′ Hanne Merkelbach 1-0, 18′ Laura Delheye 1-1, 33′ Cleo Mus 1-2, 43′ Hanne Merkelbach 2-2, 65′ Hanne Merkelbach 3-2, 70′ Cleo Mus 3-3, 89′ Hanne Merkelbach 4-3, 90′ + 1′ Gwen Duijsters 5-3.

Svelta Melsele – SV Zulte Waregem 1-0 (rust: 0-0);
Doelpunten: 54′ Anke Goor 1-0.

Standard B – Club Brugge 2-1 (rust: 1-0);
Doelpunten: 6′ Magali Dinon 1-0 op strafschop, 69′ Merel Smets 2-0, 71′ Chelsey Vanhooren 2-1.
Bijzonderheid: Katinka Dubois (Club Brugge) trapte strafschop naast het doel bij een stand van 1-0.