Op woensdag 27 februari 2019 was er de aftrap van enkele Europese vrouwenvoetbal voorbereidingstornooien. Voor de Belgian Red Flames begon hun vierde deelname aan de Cyprus Women’s Cup met een wedstrijd in Larnaca tegen Slovakije. Op hetzelfde moment speelden ook de Belgian Red Flames U19 in Riva een oefenwedstrijd tegen Turkije.

Het werd een topdag want zowel de Belgian Red Flames onder leiding van Ives Serneels als de Belgian Red Flames U19 wonnen hun wedstrijd. In Cyprus lukte captain Janice Cayman twee goals tegen Slovakije. Ze opende de score in de 13de minuut met een lobbal (1-0) en trapte bijna halfweg de tweede helft vanop de strafschopstip de 2-0 op het bord (65ste minuut). In de toegevoegde tijd kon de ingevallen Yana Daniëls de eindstand nog opdrijven tot 3-0 (90ste + 1′ minuut).

De Belgian Red Flames U19 tijdens het volkslied in Riva voor de oefenwedstrijd tegen Turkije! Foto – (c) TFF

In Riva viel het enige doelpunt van de wedstrijd dan weer in de tweede helft via Esther Buabadi (0-1, 71ste minuut) zodat het team van bondscoach Xavier Donnay en zijn assistent Thomas Jansen met 1-0 won. De Belgian Red Flames spelen nu vrijdag 1 maart 2019 hun tweede wedstrijd op de Cyprus Women’s Cup tegen Oostenrijk met aftrap om 17 uur. De Belgian Red Flames U19 oefenen op diezelfde dag op het middaguur opnieuw in en tegen Turkije.

Voor foto’s rond de Cyprus Women’s Cup 2019:

Voor alle uitslagen en updates van wedstrijden op de Cyprus Women’s Cup kan U terecht via: