Share

De Belgian Red Flames zijn inmiddels vanuit Zaventem naar Portugal vertrokken en ook behouden aangekomen om er vanaf woensdag 2 maart 2016 deel te nemen aan de 23ste editie van de Algarve Cup. Het wordt absoluut geen plezierreisje voor de 23 speelsters die door bondscoach Ives Serneels opgeroepen werden. Ze krijgen immers een bijzonder zwaar programma af te werken met niet alleen 4 duels op 7 dagen tijd maar ook nog eens 14 voorziene trainingen.

De afreis, pas op dinsdag 1 maart 2016 terwijl het eerste duel al op woensdag 2 maart 2016 om 15 uur lokale tijd op het programma staat, is bijzonder laat. Ook werd er door de KBVB net als bij de start van de nieuwe Super League bij het begin van dit seizoen geen enkele persconferentie vooraf georganiseerd om de deelname aan dit evenement aan te kondigen. Wees dus niet verbaasd als de mediabelangstelling hiervoor ontbreekt.

Foto - (c) FPF

Foto – (c) FPF

In elk geval geven wij U nog eens het volledige programma van de Belgian Red Flames voor hun allereerste Algarve Cup in Groep A.
Woensdag 2 maart 2016: Ijsland – België (in Lagos om 15u lokale tijd, 16u bij ons);
Vrijdag 4 maart 2016: Canada – België (in Vila Real de Santo Antonio, 15u lokale tijd, 16u bij ons);
Maandag 7 maart 2016: Denemarken – België (in Albufeira, 18u30 lokale tijd, 19u30 bij ons).
Woensdag 9 maart 2016: Klassementswedstrijd of finale (tegen Portugal, Brazilië, Nieuw-Zeeland of Rusland in Vila Real de Santo Antonio of Parchal).

*** Nu ook al melden dat deze editie een nieuwe winnaar zal kennen want geen enkele van deze 8 landen won ooit de Algarve Cup!

PS: Inmiddels is ook bekend geworden dat U de eerstvolgende EK-kwalificatiewedstrijd op vrijdag 8 april 2016 in Rotherham tussen Engeland en België rechtstreeks zal kunnen bekijken op BBC Two en dat om 20u55 Belgische tijd.

U kan echter ook nog zelf deze EK-kwalificatiewedstrijd ter plaatse meemaken. Tickets in voorverkoop kosten 6,5 euro voor volwassenen en 4 euro voor kinderen. Ze kunnen besteld worden via tickets@footbel.com . Bestellen is nog mogelijk tot en met maandag 21 maart 2016. Leden van de Fanclub 1895 kunnen tickets bestellen via fanmanagement.be en dat tot en met maandag 14 maart 2016 aan de prijs van 4 euro.

Lees meer hierover via:
Website KBVB Tickets

Voor tickets voor het EK-kwalificatieduel op dinsdag 12 april 2016 in Leuven tegen Estland kan U hieronder terecht:
Website KBVB Tickets

Bekijk de volledige selektie van de Belgian Red Flames voor de Algarve Cup 2016:
Vrouwenteam.be

Bekijk foto’s van alle Belgian Red Flames:
Sportpix.be

Share