Share

Na de Belgische Super League en de Duitse Allianz Frauen Bundesliga was het op zondag 30 augustus 2015 de beurt aan de Franse D1 Féminine om aan het seizoen te beginnen. Belgian Red Flame Janice Cayman moest met haar club Juvisy aan de slag bij het vrouwenteam van Saint-Etienne.

Juvisy begon sterk aan het duel met in de allereerste minuut al een doelpunt van Lilas Traika (0-1) maar nog voor de rust maakte Julie Peruzzetto gelijk (1-1, 35ste minuut). Na de rust klom Juvisy opnieuw op voorsprong dit keer via Kadidiatou Diani (1-2, 67ste minuut) maar voor het einde sloegen de vrouwelijke ‘Verts’ terug via opnieuw Julie Peruzzetto (2-2, 83ste minuut). Het bleef bij 2-2. Janice Cayman speelde de volledige wedstrijd.

In de andere duels op de openingsdag in Frankrijk won landskampioen en bekerwinnaar Lyon met 0-7 op bezoek bij VGA Saint-Maur. Montpellier, de verliezende bekerfinalist van vorig seizoen, won eveneens met 0-7 op bezoek bij het gepromoveerde Nîmes. Ook Albi won uit met 0-3 bij La Roche terwijl Sojaux de drie punten meegraaide op bezoek bij En Avant Guingamp. UWCL-finalist Paris Saint-Germain tenslotte won thuis met 5-0 tegen Rodez.

Op de tweede speeldag op zondag 6 september 2015 speelt Janice Cayman met Juvisy thuis tegen La Roche. De aftrap is om 15 uur.

Share