Share

De Zweedse voetbalbond SVFF en Adidas stelden op vrijdag 8 maart 2019, de internationale vrouwendag, het nieuwe shirt voor waarmee het Zweedse nationale vrouwenvoetbalteam op het WK 2019 in Frankrijk zal aantreden. Het is een eerbetoon aan de vrouwen die, net als het Zweedse nationale vrouwenvoetbalteam, geschiedenis schreven, de dag van 8 maart 2019 mee hielpen bepalen en zo het pad effenden voor de toekomst en toekomstige generaties!

In het rugnummer ziet U duidelijk de gezichten van tal van belangrijke vrouwen! Foto – (c) SVFF

De nummers op de truitjes van The Bleuyellow, zijn immers een collage van foto’s van speelsters samen met 48 rolmodellen die het team selecteerde onder hen o.a. actrice Alicia Vikander, neurobiologe Mouna Esmaeilzadeh, schrijfster Selma Lagerlöf die in 1909 de Nobelprijs Literatuur won, voetballegende Hanna Ljungberg, … Zweden zal deze trui voor het eerst dragen bij de oefenwedstrijd op zaterdag 6 april 2019 in de Friends Arena van Solna tegen Duitsland.

Bekijk beelden van Zweden – Zwitserland met dank aan FPF:

Zweden eindigde op de Algarve Cup 2019 vierde nadat het de wedstrijd voor de derde plaats tegen Canada (0-0 na 90 minuten) verloor met strafschoppen 6-5. Eerder had het in de groepsfase gewonnen tegen Zwitserland (tegenstander van de Belgian Red Flames op weg naar het EK 2021) 4-1 en verloren tegen Portugal 2-1.

Bekijk beelden van Portugal – Zweden met dank aan FPF:

Op het komende WK 2019 in Frankrijk is Zweden ingedeeld in groep F met als tegenstanders Chili (op 11 juni 2019 in Rennes), Thailand (op 16 juni 2019 in Nice) en regerend wereldkampioen Verenigde Staten (op 20 juni 2019 in Le Havre).

Zweden speelt op het WK 2019 in Frankrijk in groep F! Foto – (c) SVFF

Lees nog meer hierover via:
Svenskfotboll.se

Lees over Canada – Zweden op de Algarve Cup 2019 via:
Canadasoccer.com

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Vrouwenteam TV

Share