Share

Op zondag 24 maart 2019, drie jaar na het heengaan van het legendarische nummer 14 Johan Cruijff, stond in het PGB-Stadion van Oostakker de laatste kwartfinale in de Beker van België op het programma tussen KAA Gent Ladies, bekerwinnaar in 2017, tegen RSC Anderlecht, de Belgische landskampioen van 2018.

Een duel tussen twee doelpuntenmakers in deze kwartfinale: Sarah Wijnants (links voor RSC Anderlecht) en Marie Minnaert (KAA Gent Ladies). Foto – (c) Sportpix.be / David Catry

Voor deze topaffiche was het prachtig lenteweer en de publieke opkomst was een flinke meevaller. De toeschouwers stonden in Oostakker in ruime mate ook langs het veld wat op die donkere vrijdagavonden zelden het geval is. KAA Gent Ladies had er dan ook flink wat moeite voor gedaan om de toeschouwers wakker te maken voor deze kraker. KAA Gent Ladies begon gehavend aan de wedstrijd want niet iedereen was topfit maar eenmaal scheidsrechter Dries De Win de wedstrijd op gang gefloten had werden de kwaaltjes vlug vergeten en gingen alle speelsters op het veld voluit. De vrouwelijke Buffalo’s domineerden de wedstrijd maar scoren bleef lang uit tot vlak voor de pauze Lenie Onzia met een mooi schot de score opende! Amber Maximus speelde vanop rechts de bal naar voor, die kwam via Laura De Neve bij Elena Dhont terecht en zij legde mooi klaar voor Lenie Onzia die met rechts mooi hoog in het dak van het doel schoot (1-0, 43ste minuut). Net toen het er na de rust op leek dat Anderlecht zou terugslaan lanceerde Lenie Onzia bijzonder knap Amber Maximus. De topschutter van KAA Gent Ladies was sneller dan Britt Vanhamel en zorgde met een tik met rechts over de uitgelopen Justien Odeurs voor 2-0 (49ste minuut). Pas op het einde van de wedstrijd lukte vrouwelijk paars-wit de aansluitingstreffer toen de Roemeense Stefania Vatafu met rechts Sarah Wijnants vrijspeelde en zij hard en onhoudbaar uithaalde (2-1, 89ste minuut). In de toegevoegde tijd werd het nog 3-1 toen Justien Odeurs ver aan de rechterkant uitgelopen de bal over de grond ontzette. Marie Minnaert aarzelde geen moment om van ruime afstand naar het lege doel te schieten voor de treffer die de Gentse kwalificatie definitief bezegelde (3-1, 90ste + 3′ minuut). KAA Gent Ladies stond in de halve finales van de Beker van België en gaat verder op weg naar een mogelijke tweede Belgische bekerfinale. Om dat te bereiken moet het in de volgende ronde voorbij eersteklasser Fémina White Star Woluwe!

KAA Gent Ladies heeft zopas RSC Anderlecht uitgeschakeld in de kwartfinale van de Beker van België 2018-19! De vrouwelijke Buffalo’s vervolgen hun weg richting finale! Foto – (c) Sportpix.be / Stijn Audooren

Kwartfinale Beker van België – Zondag 24 maart 2019 – PGB-stadion, Oostakker:

KAA Gent Ladies – RSC Anderlecht 3-1 (rust: 1-0);
Doelpunten: 43′ Lenie Onzia 1-0, 49′ Amber Maximus 2-0, 89′ Sarah Wijnants 2-1, 90′ + 3′ Marie Minnaert 3-1.

Dit zijn de halve finales in de Beker van België 2018-19 in principe op zaterdag 13 april 2019 om 15 uur:
Standard – KRC Genk;
KAA Gent Ladies – FWS Woluwe (eerste klasse).

Bekijk de samenvatting van dit duel met dank aan Christophe Evrard (RSC Anderlecht):

Bekijk foto’s rond dit duel van Louis Evrard via:
RSCA.be

Bekijk nog meer foto’s van David Catry en Stijn Audooren via:
Sportpix.be

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Vrouwenteam TV

PS: Nog meegeven dat de Belgian Red Flames U17 hun openingswedstrijd in de Eliteronde richting EK 2019 in Stegersbach (Oostenrijk) wonnen tegen Wales met 4-0 dankzij doelpunten van Tess Wils (OH Leuven) (1-0, 13de minuut), Tine Lemmens (KAA Gent Ladies) (2-0, 54ste minuut), Jarne Teulings (OH Leuven) (3-0, 64ste minuut) en Geena-Lisa Buyle (KAA Gent Ladies) (4-0, 86ste minuut). In het andere duel in groep 7 deelden Finland en Oostenrijk de punten. Het werd 1-1.

U kan beelden van dit duel bekijken via:
Fb Belgian Women’s Football / TC

De Rode Duvels tenslotte wonnen op deze zondag 24 maart 2019 hun tweede kwalificatieinterland richting het EK 2020. Op Cyprus werd het 0-2 dankzij goals van Eden Hazard (zijn 30ste in zijn 100ste interland) (0-1, 10de minuut) en Michi Batshuayi (0-2, 18de minuut).

Share