Share

Op maandag 25 maart 2019, een dag na de kwartfinale van de Beker van België tussen KAA Gent Ladies en RSC Anderlecht, maakte bondscoach Ives Serneels de namen bekend van de 20 Belgian Red Flames die begin april 2019 meegaan op stage naar de Verenigde Staten om daar uiteindelijk ook een vriendschappelijke wedstrijd te spelen tegen de regerende wereldkampioen.

De selectie bestaat uit volgende namen in alfabetische volgorde:

Doelvrouwen:
Nick Evrard (FC Twente), Lisa Lichtfus (Standard), Justien Odeurs (RSC Anderlecht)

Verdedigers:
Maud Coutereels (Lille OSC), Laura Deloose (RSC Anderlecht), Laura De Neve (RSC Anderlecht), Heleen Jaques (ACF Fiorentina), Davina Philtjens (ACF Fiorentina), Shari Van Belle (KAA Gent Ladies).

Middenvelders:
Julie Biesmans (Bristol City), Kassandra Missipo (KAA Gent Ladies), Lenie Onzia (KAA Gent Ladies)

Aanvallers:
Janice Cayman (Montpellier), Yana Daniëls (Liverpool), Elena Dhont (KAA Gent Ladies), Tine De Caigny (RSC Anderlecht), Chloé Vande Velde (KAA Gent Ladies), Ella Vankerkhoven (RSC Anderlecht), Davinia Vanmechelen (PSV), Tessa Wullaert (Manchester City).

De wedstrijd wordt in de nacht van zondag 7 op maandag 8 april 2019 Belgische tijd gespeeld in het Banc of California Stadium van Los Angeles. Nog meegeven dat de Belgian Red Flames op dinsdag 2 april 2019 vertrekken naar de Verenigde Staten. Op zaterdag 1 juni 2019 sluiten ze vervolgens het seizoen af met een oefenwedstrijd thuis tegen WK-deelnemer Thailand in Leuven nadat ze voordien ook nog op stage zijn geweest in Griekenland. Op 3 september 2019 begint vervolgens de campagne kwalificatiewedstrijden voor het EK 2021 met een thuiswedstrijd tegen Kroatië. Ook Zwitserland, Roemenië en Litouwen maken deel uit van groep H op weg naar het EK 2021 in Engeland.

Bekijk ook de selectie van de Verenigde Staten voor dit oefenduel via:
Vrouwenteam.be

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Vrouwenteam TV

Share