Share

De UEFA Women’s Champions League krijgt op weg naar Boedapest twee onuitgegeven halve finales want Chelsea schakelde in de kwartfinales Paris Saint-Germain uit.

Bijna iedereen ging er vanuit dat er in de halve finale een Frans duel en een heruitgave van de finale in 2017 tussen Olympique Lyonnais en PSG zou komen. Het vrouwenvoetbalteam van Chelsea heeft er voor gezorgd dat het niet zover komt. Zij scoorden immers in de toegevoegde tijd het doelpunt op verplaatsing dat hen naar de volgende ronde stuurde.

PSG leek na een 2-0-verlies in de heenwedstrijd in het Stade Jean Bouin in Parijs op weg naar verlengingen en meer met goals van Kadidiatou Diani (1-0, 47ste minuut) en een owngoal van de Duitse doelvrouw Ann-Katrin Berger (2-0, 56ste minuut) toen Chelsea via de Noorse Maren Mjelde op aangeven van Karen Carney in de toegevoegde tijd ongenadig toesloeg en 2-1 maakte (90ste + 1′ minuut). Het betekende het einde van de UWCL-dromen van PSG met coach Olivier Echouafni.

In de halve finale mag Chelsea Ladies FC het nu opnemen tegen titelverdediger Olympique Lyonnais, dat na de heenwedstrijd (2-1 in Lyon) nu ook de terugwedstrijd tegen VfL Wolfsburg won (2-4). Chelsea Ladies FC kan als het voor een stunt van formaat zorgt in mei in Boedapest voor het eerst de finale van de UWCL spelen.

Bayern München en FC Barcelona zijn de teams die in april 2019 gaan strijden voor hun eerste finaleticket in de belangrijkste competitie van het vrouwenclubvoetbal. Bayern München haalde het na een 1-1-gelijkspel in de heenwedstrijd nu vlot in de terugwedstrijd tegen het Tsjechische Slavia Praag (5-1) terwijl FC Barcelona na de 3-0-winst thuis nu ook in Noorwegen won tegen LSK Kvinner (0-1) dankzij een vroeg doelpunt van Lieke Martens.

***Dit waren alle doelpuntenmakers in de terugwedstrijd van de kwartfinales in de UWCL:

VfL Wolfsburg – Olympique Lyonnais 2-4 (rust: 0-2);

Doelpunten: 8′ Dzsenifer Marozsan 0-1, 25′ Wendie Renard 0-2 op strafschop, 53′ Pernille Harder 1-2, 56′ Pernille Harder 2-2, 60′ Eugénie Le Sommer 2-3, 80′ Eugénie Le Sommer 2-4.

Bekijk een samenvatting met dank aan VfL Wolfsburg TV:

PSG – Chelsea 2-1 (rust: 0-0);

Doelpunten: 47′ Kadidiatou Diani 1-0, 56′ Ann-Katrin Berger 2-0 owngoal, 90′ + 1′ Maren Mjelde 2-1.

Bekijk een samenvatting met de doelpunten dankzij El Zaguero TV:

LSK Kvinner – FC Barcelona 0-1 (rust: 0-1);

Doelpunt: 7′ LIeke Martens 0-1.

Bekijk een samenvatting van de wedstrijd dankzij Barça TV:

Bayern München – Slavia Praag 5-1 (rust: 3-0);

Doelpunten: 23′ Fridolina Rölfo 1-0, 32′ Melanie Leupolz 2-0, 41′ Mandy Islacker 3-0, 55′ Mandy Ilsacker 4-0, 77′ Katerina Svitkova 4-1, 83′ Jill Roord 5-1.

Bekijk de wedstrijd dankzij FC Bayern München:

***De halve finales zijn in het weekend van 20/21 april 2019 (heen) en 27/28 april 2019 (terug):

Olympique Lyonnais – Chelsea;

Bayern München – FC Barcelona.

***De finale is op zaterdag 18 mei 2019 in Boedapest!


Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Vrouwenteam TVShare