Share

Op zondag 31 maart 2019 werd bekend dat ex-Duits international Inka Grings, in het verleden nog ploeggenote van Femke Maes bij FCR 2001 Duisburg, de eerste vrouwelijke coach wordt in het Duitse mannenvoetbal!

De 40-jarige Inka Grings, is met meer dan 350 doelpunten de topschutter aller tijden in de vrouwelijke Bundesliga. Ze won tal van titels en bekers vooraleer ze haar carrière als speelster afsloot en coach werd van het vrouwenvoetbalteam van MSV Duisburg. Deze week werd ze de eerste vrouw ooit die een club uit één van de vier topklassen in het Duitse mannenvoetbal zal leiden.

Inka Grings, die eerder al de U17 jongens van Viktoria Köln trainde, moet samen met de 52-jarige Thomas Drotboom SV Straelen in de Regionalliga West (het vierde niveau) van het behoud verzekeren.

Lees nog meer hierover via:

https://www.schwaebische.de/sport/ueberregionaler-sport_artikel,-inka-grings-trainiert-m%C3%A4nner-regionalligist-sv-straelen-_arid,11031772.html

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Vrouwenteam TV

Share