Share

KFC Rapide Wezemaal is op zaterdag 30 maart 2019, met een weekje vertraging, kampioen geworden in de eerste provinciale Brabant Voetbal Vlaanderen en het keert volgend seizoen terug in de nationale reeksen van het Belgische vrouwenvoetbal!

De champagneflessen werden na afloop ontkurkt aan de Vleugtweg in Wezemaal! Foto – (c) KFC Rapide Wezemaal

KFC Rapide Wezemaal won op de 20ste speeldag thuis tegen RWL Sport met 7-1 waardoor het in de stand niet meer kan bijgehaald worden door eerste achtervolger Eendracht Mazenzele-Opwijk. KFC Rapide Wezemaal had bij de rust al de schaapjes op het droge. Het liep dankzij goals van SVE, Katrien Voets, Kristien Bryon en SVE nog voor de pauze uit tot 4-1. Wouters lukte bij een 2-0-stand de aansluitingstreffer voor de fusieclub van Rillaar, Wolfsdonk en Langdorp. In de tweede helft zorgden Katrien Voets met haar tweede van de namiddag (5-1), SVE met haar derde goal van de wedstrijd (6-1) en Jolien Lycke uiteindelijk voor een 7-1-eindstand en zo kon het kampioenenfeest beginnen aan de Vleugtweg in Wezemaal!

Alle kampioenen samen op de foto na het behalen van de titel in 1ste provinciale Brabant VV 2018-19! Foto – (c) KFC Rapide Wezemaal

KFC Rapide Wezemaal heeft na 20 speeldagen, dus 2 voor het einde van de competitie, 54 punten door 17 keer te winnen en 3 keer de punten te delen. Het verloor geen enkele competitiewedstrijd dit seizoen. KFC Rapide Wezemaal lukte in totaal al 104 goals en moest er voorlopig 33 toestaan. U kan KFC Rapide Wezemaal dit seizoen nog twee keer aan het werk zien namelijk op vrijdag 12 april 2019 om 20 uur op bezoek bij eerste achtervolger Eendracht Mazenzele-Opwijk en op zaterdag 27 april 2019 om 15 uur voor de laatste wedstrijd van het seizoen thuis tegen Miecroob Veltem.

Vrouwenteam.be feliciteert het bestuur, de technische staf en de speelsters van KFC Rapide Wezemaal met de titel in 1ste provinciale Brabant Voetbal Vlaanderen en de promotie naar tweede klasse!

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Vrouwenteam TV

PS: Nog melden dat ook U volgend seizoen eventueel bij KFC Rapide Wezemaal kan spelen. De ploeg is nog op zoek naar versterking voor de terugkeer in het nationale Belgische vrouwenvoetbal. U kan contact opnemen met trainer Wally Fioole via wally.fioole@telenet.be of telefonisch op het nummer 0475 57 01 44.

Share