Share

Terwijl de Belgian Red Flames in de Verenigde Staten zijn en het Belgische nationale jeugdteam U19 in eigen land de EK-Eliteronde afwerkt staan er ook nog wedstrijden in de nationale reeksen van het Belgische vrouwenvoetbal op het programma.

Het zijn er slechts vier maar die zijn daarom niet minder interessant. In eerste klasse komt Club Brugge in actie op bezoek bij Kontich en in de 2de klasse spelen ook DVC Eva’s Tienen en RFC Luik. De uitsmijter is echter KSK Voorwaarts Zwevezele – Wuustwezel in de 2de klasse A. De heenwedstrijd in Wuustwezel was een wedstrijd om duimen en vingers bij af te likken. Een van de redenen ook waarom de KBVB niet enkel mag focussen op de clubs uit de Profliga. Alle andere teams hebben ook recht van bestaan. Meer zelfs ze zijn de basis en zorgen ervoor dat er zich altijd nieuwe speelsters aandienen voor de toekomst.

U kan de heenwedstrijd tussen K. Wuustwezel FC en KSK Voorwaarts Zwevezele nog eens herbekijken dankzij Vrouwenteam TV:

Stonden beide teams lang dicht bij elkaar in het klassement dan heeft KSK Voorwaarts Zwevezele inmiddels, dankzij de recente overwinningen op bezoek bij GFA Sinaai (1-2) en op woensdag 3 april 2019 nog uit bij het beloftenteam van SC Eendracht Aalst (2-5), voldoende afstand genomen om nu zaterdag 6 april 2019 voor eigen publiek aan de Kasteelstraat in Zwevezle voor de titel te kunnen spelen. Met 65 punten uit 23 duels tegenover 55 punten uit 22 wedstrijden voor Wuustwezel volstaat met andere woorden zelfs een gelijkspel voor het team van trainer Geert Vanhevel. Zover is het echter nog niet want Wuustwezel zal ongetwijfeld het titelfeest daar in West-Vlaanderen nog even willen uitstellen.

Dit is het programma van zaterdag 6 april 2019 in het nationale vrouwenvoetbal:

***1ste klasse – 15 uur:

Kontich – Club Brugge;

***2de klasse A – 15 uur:

KSK Voorwaarts Zwevezele – K. Wuustwezel FC;

***2de klasse B:

DVC Eva’s Tienen – Sibret (14uur);

RFC Luik – RES Couvin-Mariembourg (15u);

Lees ook over de EK-eliteronde van de Belgian Red Flames U19 en de wedstrijden in Tubeke:

https://nieuws.vrouwenvoetbal.be/?p=47710

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Vrouwenteam TV

Share