Share

Ladies Genk, dat recent voor een pak toeschouwers in de halve finales van de Beker van België werd uitgeschakeld door RSC Anderlecht, heeft mathematisch nog een kansje om deel te nemen aan de play-offs richting titel in de Belgische Super League vrouwenvoetbal. Toch maakte de club nu al bekend wie volgend seizoen de leiding zal hebben over het eerste team en ook dat er meteen van trainer gewisseld wordt.

De nieuwe trainer die aangesteld werd is Luk Verstraeten op dit moment coördinator en lesgever op de Topsportschool Voetbal aan SJB in Genk. Hij heeft het UEFA A-diploma en hij was eerder aan de slag bij o.a. Spouwen-Mopertingen, Zonhoven VV en Herk Sport.

Luk Verstraeten, met ingang van volgend seizoen coach van Ladies Genk! Foto - (c) Ladies Genk

Luk Verstraeten, met ingang van volgend seizoen coach van Ladies Genk! Foto – (c) Ladies Genk

Hij zal dus volgend seizoen samen met Raymond Loose en Sven Vandereyt deel uitmaken van de sportieve staf van Ladies Genk. Ze zullen werd worden bijgestaan door physical coach Kris Vanbriel, keeperstrainer Frank Lenaerts en sportief coördinator Ludo Ceuppens.

Ook nog melden dat Raymond Loose en Sven Vandereyt de resterende twee wedstrijden in de huidige competitie van de Super League op Lierse (15 maart 2016) en thuis tegen DVC Eva’s Tienen (19 maart 2016) zullen afwerken evenals de play-offs. Zij nemen dus met onmiddellijke ingang de fakkel over van Benny Lemmens. (Bron: Ladies Genk).

Benny Lemmens was de eerste coach van Ladies Genk in de Super League. Hij leidde de club ook naar de allereerste halve finale in de Beker van BelgIë! Foto - David Catry

Benny Lemmens was de eerste coach van Ladies Genk in de Super League. Hij leidde de club ook naar de allereerste halve finale in de Beker van BelgIë! Foto – David Catry

Lees meer over Ladies Genk:
Ladies Genk

Bekijk het programma van Ladies Genk op de 13de en 14de speeldag in de Super League:
Vrouwenteam.be

Share