Share

Woensdag 9 maart 2016 is een drukke dag in het vrouwenvoetbal. Er worden tal van oefenwedstrijden en finales gespeeld op internationale tornooien en de beslissing valt in Rotterdam over welk land zich als laatste plaatst voor de Olympische Spelen 2016 in het vrouwenvoetbal.

Australië en China wisten zich in Azië ten koste van Japan, de wereldkampioen in 2011 en verliezende finalist van de Olympische Spelen 2012 in Londen en van het WK 2015 in Canada, te plaatsen. Daarmee zijn 11 van de 12 landen voor de Olympische Spelen 2016 bekend namelijk gastland Brazilië en Canada, de beide landen die vandaag op de Algarve Cup de finale spelen en Nieuw-Zeeland dat op Algarve Cup 2016 de wedstrijd voor de derde plaats speelt tegen Ijsland.

Ook Duitsland en Frankrijk, allebei present op de She Believes Cup 2016, zijn aanwezig op de OS 2016 net als Colombia, Zuid-Afrika, Zimbabwe, en titelverdediger en wereldkampioen Verenigde Staten.

De laatste plaats gaat naar Zweden, Nederland of Noorwegen en dat wordt op woensdagavond 9 maart 2016 in Rotterdam beslist. Zweden heeft aan een punt genoeg in het stadion van Sparta Rotterdam tegen vrouwelijk Oranje, dat zelf moet winnen om nog kans te maken op kwalificatie. Noorwegen moet ook winnen in het stadion van Excelsior (Woudestein) tegen Zwitserland en hopen op een gunstig resultaat op Het Kasteel. Spanning verzekerd.

De Belgian Red Flames spelen dan weer om 14 u lokale tijd in Vila Real de Santo Antonio (15 uur bij ons) tegen Rusland met een vijfde plaats als inzet op hun allereerste Algarve Cup! Het wordt de 50ste interland onder leiding van bondscoach Ives Serneels en assistente Tamara Cassimon en voor Sparkle Red Flame Tessa Wullaert een duel tegen het land waartegen ze voor België debuteerde en meteen ook haar eerste internationale goal lukte op zaterdag 20 augustus 2011!

Tessa Wullaert, hier aan de bal op Den Dreef in Leuven, scoorde in haar eerste interland tegen Rusland haar allereerste doelpunt voor de Belgian Red Flames! Foto - David Catry

Tessa Wullaert, hier aan de bal op Den Dreef in Leuven, scoorde in haar eerste interland tegen Rusland haar allereerste doelpunt voor de Belgian Red Flames! Foto – David Catry

U hoeft niets te missen van dit alles want U kan alle tussenstanden volgen via:
Futbol24
en voor de Algarve Cup 2016:
Website FPF – Algarve Cup 2016

Luister ook nog naar alle captains op de Algarve Cup met o.a. Marta (Brazilië), Edite Fernandes (Portugal), Johanna Rasmussen (Denemarken), Ksenia Tsybutovich (Rusland), Margret Lara Vidarsdottir (Ijsland), Abby Erceg (Nieuw Zeeland), Christine Sinclair (Canada) en Janice Cayman (België).

Lees meer over de 50ste interland van bondscoach Ives Serneels en assistente Tamara Cassimon:
Vrouwenteam.be

Lees over het allereerste doelpunt en de allereerste wedstrijd van Tessa Wullaert voor de toen nog Rode Duivelinnen:
Vrouwenteam.be

PS: Tenslotte nog melden dat de finale van de Cyprus Women’s Cup 2016 gaat tussen Oostenrijk en Polen!

Voor de livestream van België – Rusland kan U hier terecht:
Sofascore

Share