Share

Op maandag 29 april 2019 vond in het Birmingham Palace in Anderlecht de uitreiking plaats van de Belgisch Leeuwin en Belgische Leeuw van het jaar, dat is de titel voor de beste voetballers van Arabische afkomst in het Belgische vrouwen- en Belgische mannenvoetbal.

Sakina Diki Ouzraoui, die afgelopen zomer de overstap maakte van de RWDM Girls naar RSC Anderlecht, volgde op de erelijst Inara Bouker van OH Leuven op. Bij de mannen ging de trofee net als vorig jaar en als in 2015 naar Mehdi Carcela van Standard.

Hamide Lamara van de vrouwelijke Rouches werd verkozen tot Belgische coach van Arabische afkomst 2019 in het Birmingham Palace van Anderlecht! Foto – (c) Sportpix.be / David Catry

Er werden overigens nog meer trofeeën uitgereikt op deze tiende editie. Hamide Lamara, de 44-jarige coach van het vrouwenvoetbalteam van Standard die Marokaanse roots heeft, viel ook in de prijzen. Hij werd verkozen tot trainer van het jaar voor Karim Belhocine, de huidige T1 van RSC Anderlecht, en voor Issame Charai, de huidige T2 van STVV. Lois Openda van Club Brugge, die de zoon is van een Congolese vader en een Frans-Marokkaanse moeder, werd verkozen tot belofte van het jaar en Brahim El Jomail (Lart Brussel) werd gekroond als beste futsaller van het jaar. Ex-Rode Duivel Marouane Fellaini kwam eveneens op de erelijst van 2019 terecht als beste Belgische voetballer van Arabische afkomst in het buitenland. Tenslotte nog meegeven dat de RWDM Girls WU12, die onder leiding staan van Imane en Younes Elm, verkozen werden tot ploeg van het jaar!

Ook de RWDM Girls WU12 vielen in de prijzen bij de uitreiking van de trofeeën 2019! Foto – (c) Lion Belge

Lees nog meer over dit evenement via:

https://www.hln.be/sport/voetbal/belgisch-voetbal/football-talk-belgie-29-4-carcela-volgt-zichzelf-op-als-belgische-leeuw-malinovskyi-pozuelo-of-vanaken-profvoetballer-van-het-jaar~a42ca0c2/?referer=https%3A%2F%2Fwww.google.be%2F

Lees over de editie van vorig jaar via:

https://nieuws.vrouwenvoetbal.be/?p=34328

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Vrouwenteam TV

Share