Share

Op dinsdag 30 april 2019, een dag eerder dan vorig seizoen, verlengde RSC Anderlecht in aanwezigheid van voorzitter Marc Coucke en sportief directeur Michael Verschueren in het PGB-stadion van Oostakker haar titel in de Belgische Super League. Zo zijn eind april 2019 alle kampioenen in de nationale reeksen van het Belgische vrouwenvoetbal bekend.

Voorzitter Marc Coucke overhandigde de trofee voor de Belgische kampioen aan captain Laura De Neve! Foto – (c) Sportpix.be / David Catry

Het team van trainer Patrick Wachel had maar één opdracht op de 3de speeldag van play-off 1 op bezoek bij kersvers tweevoudig bekerwinnaar KAA Gent Ladies wilde het zeker zijn van een nieuwe landstitel en dat was winnen. Het lukte ook dankzij een doelpunt in de eerste helft van Sarah Wijnants na een diepe bal van Tine De Caigny (0-1, 19de minuut). Toen scheidsrechter Viki De Cremer na de toegevoegde tijd affloot in Oostakker mocht vrouwelijk paars-wit het kampioenschap van 2019 vieren.

Bekijk het doelpunt van Sarah Wijnants voor RSC Anderlecht op bezoek bij KAA Gent Ladies dankzij Vrouwenteam TV:

RSC Anderlecht ontvangt dit seizoen in de play-offs van de Super League nog KAA Gent Ladies (nu vrijdag 3 mei 2019) en KRC Genk Ladies (vrijdag 10 mei 2019) en het gaat nog op bezoek bij Standard (vrijdag 17 mei 2019). Het kan in die duels zich nu al gaan voorbereiden op de voorrondes van de UEFA Women’s Champions League die vanaf woensdag 7 augustus 2019 (met loting op vrijdag 21 juni 2019) van start gaan. Het doel moet zijn om zich nu ook te plaatsen voor minstens de zestiende finales van het kampioenenbal bij de vrouwen zodat de tweede landstitel op rij en de 6de in totaal nog ietwat meer glans krijgt.

Vrouwenteam.be feliciteert het bestuur, de technische staf en de speelsters van RSC Anderlecht met de titel in de Super League van het Belgische vrouwenvoetbal!

Lees ook nog over de titel van vorig seizoen van RSC Anderlecht: https://nieuws.vrouwenvoetbal.be/?p=33984

en via:

https://nieuws.vrouwenvoetbal.be/?p=33933

Bekijk foto’s rond het winnen van de titel van David Catry via: http://sportpix.be/

Lees over de titel van FWS Woluwe in de 1ste klasse:

https://nieuws.vrouwenvoetbal.be/?p=48500

Lees over de titel van KSK Voorwaarts Zwevezele in 2de klasse A:

https://nieuws.vrouwenvoetbal.be/?p=47931

Lees over de titel van het beloftenteam van OH Leuven in 2de klasse B: https://nieuws.vrouwenvoetbal.be/?p=48348

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Vrouwenteam TV

Share