Share

Op het WK 1998 bij de mannen in Frankrijk mochten de Belgische Axelle Red en Youssou N’Dour ‘La Cour des Grands’ zingen tijdens de openingsceremonie van het WK Voetbal in het Stade de France. Op vrijdag 7 juni 2019 zal die eer weggelegd zijn voor de Franse zangeres Jain. Dat kondigde de Franse commerciële zender TF1 op zondag 5 mei 2019 in hun middagjournaal aan.

Luister naar ‘La Cour des Grands’, het openingslied van het WK 1998:

Toen men het haar vroeg om deel te nemen aan de openingsceremonie van het WK Vrouwenvoetbal antwoordde de 27-jarige Jain, die geboren is in Toulouse en eind 2015 begin 2016 bekend werd met haar album ‘Zanaka’,  meteen ja: “Het is waar dat supporteren voor het vrouwenvoetbal echt iets is dat me nauw aan het hart ligt”, zo zei de zangeres in het nieuwsitem op TF1.

Jain mag dus op vrijdag 7 juni 2019 mee de aftrap geven van dit mondiaal evenement vlak voor het openigsduel tussen gastland Frankrijk en Zuid-Korea. Het geeft haar de kans om zich als zangeres in een nieuw decor te begeven. “Ik heb nog nooit in een stadion opgetreden en dit was dus een unieke kans. Ik kan niet wachten tot het zover is”, liet ze nog weten.

Jain heeft voor het WK 2019 in Frankrijk overigens speciaal een nieuw lied geschreven ‘Gloria’ dat ze dus voor een uitverkocht Parc des Princes zal laten horen.

Luister naar Gloria van Jain:

Nog meegeven dat Jain op zaterdag 15 juni 2019 ook te zien zal zijn in België. Ze geeft die avond een concert in Vorst-Nationaal.

Bekijk het item op het nieuws van TF1:

https://www.tf1.fr/tf1/jt-we/videos/coupe-monde-feminine-de-football-2019-jain-chantera-a-l-ouverture.html

Bekijk de Franse selectie voor het WK Vrouwenvoetbal 2019 via: https://nieuws.vrouwenvoetbal.be/?p=48803

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Vrouwenteam TV

Share