Share

Een week geleden werd vrouwelijk paars-wit in de wedstrijd op bezoek bij KAA Gent Ladies en in aanwezigheid van voorzitter Marc Coucke voor het tweede jaar op rij Belgisch landskampioen. De voorzitter wil volgend seizoen ook de voorronde van RSC Anderlecht in de UEFA Women’s Champions League in België spelen.

Vorig seizoen was er even sprake van maar toen was het wellicht nog te vroeg en uiteindelijk debuteerde vrouwelijk paars-wit Europees in Schotland. Dit jaar wil de voorzitter van RSC Anderlecht er werk van maken om zijn vrouwenteam hun voorronde in de UEFA Women’s Champions League begin augustus 2019 in eigen land te laten afwerken. Dat liet hij meteen na het winnen van de titel noteren voor de camera van Vrouwenteam TV.

U kan het interview met Marc Coucke hier bekijken:

RSC Anderlecht, dat afgelopen vrijdag 3 mei 2019 opnieuw won tegen KAA Gent Ladies (3-0), speelt dit seizoen nog twee duels en dat op vrijdag 10 mei 2019 thuis tegen KRC Genk Ladies terwijl het op de laatste speeldag van play-off 1 op bezoek gaat bij Standard op vrijdag 17 mei 2019. De loting voor de voorronde van de UWCL 2019-2020 waarvan de finale in Wenen zal gespeeld worden zal plaatsvinden op vrijdag 21 juni 2019 in het Zwitserse Nyon. Melden we hierbij nog dat Rapide Wezemaal ooit al voorrondes in de toen nog UEFA Women’s Cup met succes voor eigen publiek organiseerde.

Lees nog over het debuut van vrouwelijk RSC Anderlecht in Europa in 2018 via:

https://nieuws.vrouwenvoetbal.be/?p=38311

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Vrouwenteam TV

Share