Share

In het Bulgaarse Albena is Duitsland onder leiding van bondscoach Ulrike Ballweg voor de 7de keer Europees kampioen vrouwenvoetbal bij de WU17 geworden. Het won in de finale na strafschoppen tegen Nederland!

Op de tweede speeldag van de groepsfase van dit EK in Bulgarije stonden Nederland en Duitsland al tegenover mekaar. De jonge Oranje Leeuwinnen U17 wonnen dat duel met 3-2. Beide teams gingen verder uit groep B en ze plaatsten zich na halve finales tegen respectievelijk wereld- en Europees kampioen Spanje (3-1) en Portugal (2-0 voor Duitsland) voor de eindstrijd van vrijdag 17 mei 2019.

In die finale was Duitsland met Gia Corley als captain de betere ploeg. Het kwam al in de 19de minuut op voorsprong via Sophie Weidauer van Turbine Potsdam (1-0) maar die vreugde was van korte duur want twee minuten later zorgde Ajax-spits Nikita Tromp, met haar 6de goal op dit EK waardoor ze topschutser werd, al voor de gelijkmaker (1-1, 21ste minuut). Het bleef bij dat gelijkspel na 90 minuten en dus moesten de strafschoppen de beslissing brengen. Nederland bracht in het slot speciaal daarvoor reservedoelvrouw Lisan Alkemade (CTO Eindhoven/PSV) in. Zij redde ook 3 strafschoppen van Duitsland maar het was uiteindelijk de Duitse doelvrouw Pauline Nelles (1.FC Köln) die de heldin werd met vier gekeerde strafschoppen! Mieke Schiemann ook al van Turbine Potsdam zorgde voor de beslissing in het voordeel van Duitsland met een trap in de winkelhaak!

Lees ook nog en bekijk een samenvatting via NOS:

https://nos.nl/artikel/2285123-drie-penalty-s-gestopt-en-toch-geen-goud-voor-vrouwen-oranje-onder-17.html

Voor nog meer over het EK 2019 in Bulgarije voor de WU17 ga naar: https://www.uefa.com/womensunder17/news/newsid=2605002.html

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Vrouwenteam TV

Share