Share

KFC Rapide Wezemaal, dat vorige maand kampioen werd in de eerste provinciale Brabant Voetbal Vlaanderen, gaat volgend seizoen niet voetballen in de tweede klasse van het Belgische vrouwenvoetbal. Het gaat zelfs niet meer verder in de provinciale reeksen want het legt de boeken neer.

Dat bericht stond op vrijdag 17 mei 2019 zowel op de regionale bladzijden van Het Laatste Nieuws als van Het Nieuwsblad. De inmiddels 75-jarige voorzitter Hugo Vlecken nam die beslissing omdat de club een gebrek aan speelsters heeft voor volgend seizoen maar mogelijk ook vanwege de verre verplaatsingen die hen daar wachten, zo staat in de kranten te lezen.

Foto – (c) KFC Rapide Wezemaal

In 2018 won KFC Rapide Wezemaal nog de Beker van Brabant terwijl het voorbije seizoen de titel in eerste provinciale met bijhorende promotie naar het nationale vrouwenvoetbal behaald werd. Maar nog voor die titel veroverd werd lieten enkele speelsters al weten dat ze volgend seizoen niet meer zouden aantreden in tweede klasse. Het zoeken naar nieuwe elementen was geen pretje en met een kern van 13 (zoveel zijn er slechts) lijkt het weinig zinvol te beginnen aan een nieuw avontuur in tweede klasse. Dus besloot de voorzitter na alle mogelijkheden te wikken en te wegen om te stoppen met vrouwenvoetbal.

Nog meegeven dat Rapide Wezemaal in 1983 begon met vrouwenvoetbal en dat het in 1991 voor het eerst aantrad in eerste klasse. In 2004, 2005, 2006 en 2007 werd Rapide Wezemaal vier keer op rij Belgisch landskampioen. Het had toen ook al 6 keer de Beker van België gewonnen. In november 2007 haalde Rapide Wezemaal als eerste en voorlopig nog altijd enig Belgisch vrouwenvoetbalteam de kwartfinales van de UEFA Women’s Cup. Een jaar later ging het A-team op in STVV waar Roland Duchâtelet de baas was. De B-ploeg bleef echter in Wezemaal spelen en keerde terug in de nationale reeksen van het vrouwenvoetbal waaruit het op het einde van het seizoen 2016-17 opnieuw verdween. Na twee seizoenen in de eerste provinciale Brabant Voetbal Vlaanderen leek de weg naar omhoog opnieuw ingezet maar volgend seizoen zal er dus helemaal geen vrouwenvoetbal meer te zien zijn aan de Vleugtweg in Wezemaal!

Bekijk beelden van KFC Rapide Wezemaal in het seizoen 2018-19 op bezoek bij SK Leeuw dankzij Vrouwenteam TV:

Bekijk beelden van KFC Rapide Wezemaal begin dit jaar thuis tegen RWDM Girls dankzij Vrouwenteam TV:

Lees over de titel van het voorbije seizoen van KFC Rapide Wezemaal via:

https://nieuws.vrouwenvoetbal.be/?p=47686

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Vrouwenteam TV

Share