Share

Jamaica maakte in 1998 bij de mannen hun debuut op een WK-eindronde in Frankrijk. 21 jaar later is dat ook het geval voor ‘The Reggae Girlz’. Zij maakten inmiddels hun WK-selectie bekend met daarin ook een speelster van PSV Eindhoven.

Foto – (c) PSV Eindhoven

Geen enkele speelster op het komende WK 2019 in Frankrijk speelt in de Belgische Super League. Uit de Nederlandse Eredivisie zijn er niet alleen speelsters actief bij de Oranje Leeuwinnen maar ook Jamaica gaat bijvoorbeeld met een speelster die uitkomt voor PSV Eindhoven, het voorbije seizoen de ploeg van Belgian Red Flame Aline Zeler, naar het WK 2019. Haar naam is Dominique Bond-Flasza en zij scoorde ook de beslissende strafschop in de play-off voor het laatste WK-ticket in de Concacaf-zone tegen Panama! Na die kwalificatie kregen ‘The Reggae Girlz’ tal van felicitaties op sociale media waaronder die van de snelste man op aarde Usaïn Bolt. Het vrouwenvoetbal leek in het begin van dit decennium overigens op een dood spoor in Jamaica maar dankzij Cedella Marley, de dochter van de legendarische Bob Marley, kwam er vanaf 2014 opnieuw financiële steun voor het vrouwenvoetbal met als gevolg dat Jamaïca het eerste land is uit de Caraïben dat zich wist te plaatsen voor een WK-eindronde in de vrouwenvoetbalsport!

Bekijk de beslissende play-off voor het WK 2019 voor Jamaica met dank aan Concacaf:

Bondscoach Hue Menzies koos voor volgende 23 speelsters voor het WK 2019 in Frankrijk:

Doelvrouwen: Sydney Schnieder (UNC Wilmington, VS), Nicole McClure (Sion Swift LFC, Noord-Ierland), Yazmeen Jamieson (Papakura City FC, Nieuw-Zeeland);

Verdedigers: Chanel Hudson-Marks (University of Memphis, VS) , Konya Plummer (University of Memphis, VS), Marlo Sweatman (Szent Mihaly, Hongarije), Den-Den Blackwood (University West Florida, VS), Dominique Bond-Flasza (PSV Eindhoven, Nederland), Allyson Swaby (AS Roma, Italië), Toriana Patterson (Pink Sport Bari, Italië);

Middenvelders: Lauren Silver (Trondheim, Noorwegen), Chantelle Swaby (University Rutgers, VS), Havana Solaun (Klepp, Noorwegen), Chinyelu Asher (Stabaek, Noorwegen), Ashleigh Shim (zonder club), Sashana Campbell (Maccabi Kishronot Hadera FC, Israel);

Aanvallers: Jody Brown (Montverde Academy, VS), Khadija Shaw (University of Tennessee, VS), Tiffany Cameron (Stabaek, Noorwegen), Trudi Carter (AS Roma, Italië), Cheyna Matthews (Washington Spirit, USA), Olufolasade Adamolekun (United Soccer Alliance, VS), Kayla McCoy (Houston Dash, VS).

Luister naar bondscoach Hue Menzies na de loting in Parijs dankzij Vrouwenteam TV:

Jamaïca speelt op het WK 2019 in Frankrijk achtereenvolgens in Grenoble tegen Brazilië (zondag 9 juni 2019 om 15 uur 30), in Reims tegen Italië (vrijdag 14 juni 2019 om 18 uur) en opnieuw in Grenoble tegen Australië (dinsdag 18 juni 2019 om 21 uur). Ze spelen eerst wel nog een oefeninterland op deze dinsdag 28 mei 2019 in Hampden Park tegen Schotland, ook een WK-debutant in het internationale vrouwenvoetbal!

Foto – (c) SFA

Lees nog meer over Jamaïca via:

https://www.nytimes.com/2019/05/24/sports/womens-world-cup-jamaica.html?fbclid=IwAR2fx35Rls8pDxHbSdYdKd1QJ7bImrhyI37XGi29k0ic9Y6Tdjfg73KQ6VY#click=https://t.co/AoQzFAoa4V

en via:

https://edition.cnn.com/2019/05/24/football/jamaica-womens-world-cup-reggae-girlz-bob-marley-wwc-spt-int/index.html

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Vrouwenteam TV

Share