Share

Rond een WK Vrouwenvoetbal verschijnen er tal van boeken. Zo kwam er in Nederland een biografie uit rond Lieke Martens maar ook in Frankrijk is er een boek uitgegeven van Amandine Henry, de captain van de Franse nationale ploeg en meervoudig UWCL-winnaar met Olympique Lyonnais.

In “Croire en ses rêves! Le journal d’une championne’ spreekt Amandine Henry over haar dromen als klein meisje in het voetbal van toen ze op 5-jarige leeftijd al begon te spelen in een gemengd team tot aan haar eerste stappen in het opleidingscentrum van Clairefontaine. Dankzij haar talent en haar vele inspanningen maakte ze het waar eerst op clubniveau en later ook nog bij ‘les Bleues’, het Franse nationale vrouwenvoetbalteam. Ze behaalde veel mooie overwinningen, titels en trofeeën. De vraag is tegen welke prijs en met welke opofferingen.

‘Croire en ses rêves! Le journal d’une championne’ van Amandine Henry, Sophie Nanteuil, Aveline Stokart is uitgegeven door Edition Reagot en kost 10,90 euro.

Frankrijk, dat op vrijdag 7 juni 2019 het WK Vrouwenvoetbal 2019 opent in het Parc des Princes van Parijs tegen Zuid-Korea, oefent op zaterdag 25 mei 2019 in Orléans tegen Thaïland.

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Vrouwenteam TV

Share