De Belgian Red Flames waren de voorbije week op stage in Griekenland waar ze op woensdag 22 mei 2019 een trainingswedstrijd speelden tegen het militaire vrouwenteam van Griekenland en op vrijdag 24 mei 2019 een officiële oefeninterland tegen het gastland.

Het werden twee overwinningen voor de Belgian Red Flames. Op woensdag 22 mei 2019 werd het militaire vrouwenvoetbalteam van Griekenland met ruime cijfers geklopt. Het werd 0-5 na doelpunten van Celien Guns (0-1, 30ste minuut), Jassina Blom (0-2, 47ste minuut), een dubbel van Davinia Vanmechelen (0-3, 60ste en 0-4, 63ste minuut) en nog een doelpunt van Lenie Onzia (0-5, 75ste minuut).

De opstelling van de Belgian Red Flames op bezoek bij Griekenland. Foto – (c) KBVB / Belgian Red Flames

Op vrijdag 24 mei 2019 werd er in de officiële oefeninterland tegen Griekenland in het stadion Messiniakou van Kalamata eveneens gewonnen zij het met een score die niet zo ruim was. Ella Van Kerkhoven, de topschutster van de Belgische Super League van de voorbije 2 seizoenen, bracht de Belgian Red Flames al na 7 minuten op voorsprong (0-1). Kort voor de rust zorgde Tessa Wullaert, de Belgische captain in Kalamata, in haar 80ste interland voor de Belgian Red Flames voor haar 40ste goal met het Belgische nationale vrouwenvoetbalteam (0-2, 43ste minuut).

Tessa Wullaert was de captain bij de Belgian Red Flames in Kalamata! Ze lukte in haar 80ste interland haar 40ste doelpunt in het Belgische nationale shirt! Foto – (c) Sportpix.be / David Catry

In de tweede helft hield Griekenland, dat bij een vorige thuiswedstrijd tegen de Belgian Red Flames op 26 oktober 2013 in Levadia nog met 1-7 verloor, heel goed stand. Het wist zelfs nog de eer te redden dankzij een goal van Danai-Eleni Sidira  (1-2, 82ste minuut), die in Cyprus speelt voor Apollon Limassol. Deze oefenwedstrijd eindigde zo uiteindelijk op 1-2!

Danai Elini Sidira, hier bij een vorige itnerland tegen België, lukte het eerreddende doelpunt voor Griekenland in Kalamata! Foto – (c) Sportpix.be / David Catry

Nu zaterdag 1 juni 2019 spelen de Belgian Red Flames een laatste oefeninterland dit seizoen en dat op Den Dreef in Leuven tegen WK-deelnemer Thailand. De aftrap is om 15 uur 30.