De Belgian Red Flames U16 namen de voorbije week deel aan het Development Tournament WU16 in Tsjechië waar gespeeld werd tegen achtereenvolgens Ierland, gastland Tsjechië en de Verenigde Staten. Het werd een leerrijke ervaring.

Het team van bondscoach Tamara Cassimon en assistent Luc Bosmans kende vorige week maandag 21 mei 2019 een moeilijke start in Praag met allereerst een zware nederlaag tegen Ierland. Nochtans was het Belgische team volgens Ierse bronnen de betere ploeg maar op het scorebord stond na affluiten wel 0-4!

Op woensdag 23 mei 2019 speelden de Belgian Red Flames U16 in het Stadion Evžena Rošického (de vroegere thuishaven van Slavia Praag) tegen gastland Tsjechië waartegen het op achterstand kwam na een strafschopdoelpunt van Kasparcova (1-0, 17de minuut) maar via doelpunten van Fleur Van Daele (KAA Gent Ladies) (1-1, 25ste minuut) en een dubbel van Tess Lameir (OH Leuven) (1-2, 33ste en 1-3, 40′ + 3′ minuut) stond het bij de rust al 1-3 voor. Nelle Van Parijs (KAA Gent Ladies) zorgde in het slot van de tweede helft (78ste minuut) nog voor een vierde Belgische doelpunt zodat de tweede wedstrijd afgesloten werd met een knappe en ruime overwinning (1-4).

Op de slotdag op vrijdag 25 mei 2019 ontmoetten de Belgian Red Flames U16 dan de Verenigde Staten. In dat duel mocht een Amerikaanse scheidsrechter in opleiding de wedstrijd fluiten met ook Amerikaanse assistenten en zelfs een Amerikaanse vierde ref. Het liep niet echt naar behoren want achteraf kwam zelfs de Amerikaanse coach Tracey Kevins zich bij de Belgische delegatie verontschuldigen voor de zwakke leiding. Bij de rust stonden de Verenigde Staten al met 3-0 voor. Hannah Eurlings scoorde in de tweede helft de Belgische treffer waardoor het uiteindelijk 3-1 werd.

Tsjechië – Ierland 1-4;

Eindstand: 1. Verenigde Staten 3-9, 2. Ierland 3-6, 3. België 3-3, 4. Tsjechië 3-0.

Bekijk een korte video van Luc Bosmans (KBVB) rond dit Development Tournament:

Vermelden we ook nog dat in Tsjechië dit seizoen zowel de titel als de beker naar Sparta Praag ging. U kan hieronder een volledig verslag bekijken van de finale van de beker van Tsjechië tussen Sparta Praag en Slavia Praag (1-1 en 3-2 na strafschoppen) met dank aan TV zeny.fotbal.cz:

Lees ook nog over de oefeninterland van de Belgian Red Flames U15 op dinsdag 21 mei 2019 in Venray tegen Nederland: https://www.onsoranje.nl/nieuws/jeugd-vrouwen-onder-15/75948/speelsters-onder-15-verslaat-belgi%C3%AB?fbclid=IwAR0bnk2zel9VB7vdX84MeH3IjHKc3tk-tyMI1aVR-4YbEFGhuZ3PMQ0-mAo