Share

Nadat het eerder al drie keer deelnam aan een EK met winst op het eigen tornooi in 2017 mag vrouwelijk Oranje in 2019 voor de tweede keer naar een WK-eindronde nadat het in Canada in 2015 de achtste finales haalde en daar uitgeschakeld werd door Japan, dat als regerend wereldkampioen strandde in de WK-finale tegen de Verenigde Staten.

Was het eerste WK vrouwenvoetbal voor de Oranje Leeuwinnen wat merchandising betreft niet meteen een succes dan lijkt het WK 2019 in Frankrijk langs de lijn wel voor enige animo te gaan zorgen. Speciaal voor dat evenement sloeg John De Bever immers de handen in elkaar met violist André Rieu en zanger Jan Smit. Ze maakten een officieel WK-lied voor de Oranje Leeuwinnen met als titel ‘Wij zijn Nederland’.

Luister naar het Nederlandse WK-lied met dank aan Jan Smit:

Nog meegeven dat John De Bever, die zelf ooit zaalvoetbal speelde, in 2017 in Nederland tijdens de EK-gekte plots beroemd werd omdat de Oranje Leeuwinnen na elke overwinning steevast zijn Brabantse klassieker “Jij krijgt die lach niet van mijn gezicht” ten gehore brachten.

Ondertussen zijn ook alle rugnummers van Nederland op het WK 2019 in Frankrijk bekend. U kan hieronder het nummer van Uw favoriete speelster bij vrouwelijk Oranje ontdekken:

1 Sari van Veenendaal;
2 Desiree van Lunteren;
3 Stefanie van der Gragt;
4 Merel van Dongen;
5 Kika van Es;
6 Anouk Dekker;
7 Shanice van de Sanden;
8 Sherida Spitse;
9 Vivianne Miedema;
10 Daniëlle van de Donk;
11 Lieke Martens;
12 Victoria Pelova;
13 Renate Jansen;
14 Jackie Groenen;
15 Inessa Kaagman;
16 Lize Kop;
17 Ellen Jansen;
18 Danique Kerkdijk;
19 Jill Roord;
20 Dominique Bloodworth;
21 Lineth Beerensteyn;
22 Liza van der Most;
23 Loes Geurts.

Jackie Groenen, die nog maar pas getransfereerd werd van 1.FFC Frankfurt naar Manchester United, speelt ook op het WK 2019 in Frankrijk met het nummer 14! Foto – (c) Sportpix.be / David Catry

Nederland oefent nu zaterdag 1 juni 2019 voor het laatst ter voorbereiding op het WK 2019 in Frankrijk. Het team van bondscoach Sarina Wiegman speelt dan in het Philips Stadion van Eindhoven tegen Australië met aftrap om 18 uur 15. Op dinsdag 4 juni 2019 reizen de Oranje Leeuwinnen af naar Frankijk waar ze achtereenvolgens zullen spelen tegen Nieuw-Zeeland (op dinsdag 11 juni 2019 in Le Havre), tegen Kameroen (op zaterdag 15 juni 2019 in Valenciennes) en tegen Canada (op donderdag 20 juni 2019 in Reims).

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Vrouwenteam TV

Share