Share

552 speelsters kregen de voorbije dagen te horen dat ze deel uitmaakten van hun nationale selectie voor het WK Vrouwenvoetbal 2019 in Frankrijk. 541 onder hen zijn aangesloten bij een club maar voor 11 is dat volgens de officiële lijst van de wereldvoetbalbond FIFA niet het geval. Maar liefst 6 landen hebben een dergelijke speelster in hun rangen.

Ze komen uit voor Argentinië, Chili, Jamaica, Kameroen, Nieuw-Zeeland en Zuid-Afrika en ze staan straks ook op het WK 2019 in Frankrijk maar ze zijn nog op zoek naar een club. Dat is het geval voor 2 keepers, 1 verdediger, 3 middenvelders en 5 spitsen waaronder de meest bekende Gaëlle Enganamouit uit Kameroen. Zij scoorde immers op maandag 8 juni 2015 nog drie keer voor haar land op het vorige WK, dat van 2015 in Canada, in de groepswedstrijd tegen Ecuador die met 6-0 gewonnen werd.

Lees ook nog over Gaëlle Enganamouit via: https://www.fifa.com/womensworldcup/news/enganamouit-s-day-to-remember-2627878

Voor de volledigheid geven we ook nog alle andere speelsters die niet aangesloten zijn bij een club maar wel op het WK 2019 staan. Nieuw-Zeeland heeft het meest van die speelsters namelijk middenvelder Annalie Longo en de spitsen Emma Kate, Rosie White en Hannah Wilkinson. Doelvrouw Gabriela Garton en verdediger Natalie Juncos komen uit voor Argentinië. Bij Zuid-Afrika vinden we middenvelder Jane Refiloe en spits Rhoda Mulaudzi terug. Bij Jamaica zit middenvelder Ashleigh Shim zonder club. Ook bij Chili heeft een doelvrouw op dit moment geen club namelijk Ryan Torrero.

Voor nog meer cijfers en weetjes rond het WK 2019 ga naar:

https://nieuws.vrouwenvoetbal.be/?p=49773

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Vrouwenteam TV

Share